Van'da tekstilde hedef 50 bin istihdam 

Van Valisi Ozan Balcı, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yapımı devam eden tekstil fabrikalarının inşaatında incelemelerde bulunarak, tekstil sektöründe 50 bin istihdam hedeflerine hızla ilerlediklerini açıkladı. 

Vali Balcı, yeni tekstil fabrikasını yapan yüklenici firma sahiplerinden bilgi aldı ve Van'ın her alanda ilerlediğini ve geliştiğini belirtti. Ayrıca, Van'ın imarı ve ihyasıyla birlikte vatandaşların huzur, refah ve esenliklerine katkı sağlamak için canla başla çalıştıklarını ifade etti.

Vali Balcı, istihdam konusunda önemli adımlar attıklarını vurgulayarak, Valilikleri bünyesinde şu anda 6 tekstil fabrikasının faaliyette olduğunu ve 2 bin kişinin istihdam edildiğini belirtti. Ayrıca, hızla yükselen 4 fabrikanın Ağustos ayına kadar tamamlanmayı hedeflediklerini ve bu fabrikalarda da 2 bin kişiye istihdam sağlanacağını ifade etti. 

Vali Balcı, bu çalışmaların ilin işsizlik sorununun azaltılmasına katkı sağlayacağını belirterek, tekstil sektöründe 50 bin istihdam sağlama hedeflerinin olduğunu dile getirdi. Vali Balcı, emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.


 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme