Yeni Mahalle 4-6 yaş Kur'an kursu açıldı

Edremit İlçesinde bulunan Yeni Mahalle 4-6 yaş Kur'an Kursu hizmete açıldı.

Açılış töreninde konuşan Van Valisi Ozan Balcı, anaokullarına verdikleri önemi vurgulayarak, il genelinde yeni 111 anaokulu inşa ettiklerini ve 7 tanesinin inşaatının devam ettiğini belirtti. Ayrıca, bugün 4-6 yaş grubu çocuklar için Kur'an Kursu'nun açılışını yaptıklarını ifade etti. Vali Balcı, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki çalışanların toplumsal hizmetlerde ve din hizmetlerinde fedakarca çalıştıklarını ve bu konuda güzel işlere imza attıklarını dile getirdi.

Vali Balcı, Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin insanları bilgilendirmek ve toplumsal hizmetleri yürütmek adına özveriyle çalıştığını vurguladı. Memleket ve millet için güzel işler yaptıklarını belirterek, bu nedenle Diyanet bünyesindeki çalışanlara devlet ve millet adına teşekkür etti. Vali Balcı, her zaman çalışanların yanında olacağını ifade etti ve devletin imkanlarını gerçek sahibi olan millete harcadıklarını belirtti. Özellikle bu kaynakları çocuklara yönlendirmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Vali Balcı, Kur'an Kursu açılışında yaptıkları çalışmalara da değindi. 130 yataklı hafızlık binası inşa ettiklerini ve camilerin peyzaj düzenlemelerini, kütüphane kurulumunu, şadırvan tadilatlarını tamamladıklarını belirtti. Ayrıca, üniversitedeki Tıbbiye Camii'nin Valilik ve hayırsever vatandaşlarla birlikte yapıldığını ve Eski Van şehrindeki Kızıl Minareli Cami ile Horhor Camii'nin restore edildiğini söyledi. Vali Balcı, bu çalışmalara emeği geçenlere teşekkür etti.

Daha sonra Vali Balcı, açılış kurdelesini çocuklar ve vatandaşlarla birlikte dualar eşliğinde kesti. Kursu dolaşan Vali Balcı, çocuklara kitap hediye etti. Vali Balcı'nın bu destekleri, yeni açılan Kur'an Kursu'nun önemini vurgulayan bir anlam taşıdı.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme