Van'da sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü sağanak yağış uyarısında bulundu. 

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava durumu önemli ölçüde değişecek. Havanın çok bulutlu olması beklenirken, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar tahmin ediliyor. Özellikle öğle ve akşam saatlerinde Muş, Bitlis ve Hakkari illeri ile Van'ın güney ve doğu ilçelerinde zaman zaman kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Yüksek rakımlı bölgelerde yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Hava sıcaklıkları ise mevsim normallerinin altında seyredecek. Rüzgarın güneyli ve batılı yönlerden orta kuvvette eseceği, yağış anında ise yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) bir rüzgar beklendiği bildirildi.

Van Gölü'nde ise hava durumu parçalı ve çok bulutlu olacak. Aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenirken, batı ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde rüzgar esmesi öngörülüyor. Dalga yüksekliği 0,25 ila 0,75 metre arasında olacak ve görüş iyi olacak, ancak yağış anında orta seviyede olabileceği uyarısı yapıldı.

İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıklarının Muş'ta 15, Van'da 14, Hakkâri ve Bitlis'te ise 12 derece olması bekleniyor. Muş, Bitlis, Hakkari illeri ile Van'ın güney ve doğu ilçelerinde ise öğle ve akşam saatleri arasında yerel olarak kuvvetli sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar bekleniyor. Yüksek rakımlı bölgelerde ise kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışları tahmin ediliyor.

Meteoroloji yetkilileri, ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve yerel küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayının da yaşanabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme