Van'da hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, bölgedeki hava durumuyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. 

Yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Öğle ve akşam saatleri arasında aralıklı sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar yaşanması tahmin ediliyor. Bu durumun yanı sıra hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği öngörülüyor.

Rüzgarın hafif, zaman zaman orta kuvvette ve genellikle güneyli ve doğu yönlerinden eseceği belirtiliyor. Van Gölü'nde ise hava durumu parçalı ve çok bulutlu olacak. Rüzgar batı ve güneybatı yönlerinden 3 ila 5 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği 0,25 ila 0,50 metre arasında olacak ve görüş iyi olacak.

İl merkezleri için günlük en yüksek sıcaklık tahminleri de verildi. Muş'ta hava sıcaklığının 22 derece, Van'da 19 derece, Hakkâri ve Bitlis'te ise 17 derece olması bekleniyor.

Meteoroloji Müdürlüğü ayrıca, bölgedeki dik ve eğimli yamaçlarda yüksek kar örtüsü ve yüksek sıcaklıkların devam etmesiyle çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski olduğunu vurguladı. Bu olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme