Ünlü Futbolcular Van'da Şok Oldu !

Van Atatürk Şehir Stadı’nın hasarlı, soyunma odasız olduğunu, ayrıca kentte tek bir çim saha bulunduğunu öğrenen ünlü futbolcular şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Rıdvan CAN 

Türk futbolunun ünlü isimleri Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Ali Gültiken, Semih Yuvakuran ve Hasan Vezir, ‘Futbol Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor Projesi’ çerçevesinde Van’a geldiler.  Basın toplantısına katılan Türkiye Spor Yazarları (TSYD) Van Temsilcisi,  gazetemizin yazı işleri müdürü İkram Kali, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Demirer ve Tanju Çolak’a stadyumu bulunmayan, tek bir çim sahası olan deprem görmüş koca bir şehirden bu koşullarda yıldız futbolcu çıkar mı diye sordu.

 Ferit Melen Havalimanı’nda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından karşılanan eski futbolcular, daha sonra bir kahvaltı salonunda düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.  Kahvaltıya Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Demirer, Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Ali Gültiken, Semih Yuvakuran ve Hasan Vezir, Mili Eğitim Müdürü  Kıyasettin Kırekin,  Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktoğ, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı   Necdet  Takva, Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Yalçın Özdemir, TFF Van Bölge Müdürü Cengiz Polater, amatör  futbol kulüpleri  yöneticileri,  hakemler,  gözlemciler ve basın mensupları katıldı.

 

“ÜNLÜ FUTBOLCULARI BURALARA GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Burada basına proje ile ilgili bir açıklamada bulunan Tanju Çolak, projenin 4 yıllık bir düşüncenin ürünü olduğunu belirterek, “Proje ile Doğu ve Güneydoğu’da futbolun yıldızlarıyla buluşmak, onlarla kucaklaşmak, onlara sarılmak, onların misafirperverliklerini görmek, ayrışım olmadan onlarla birlikte olmak, özetle batıda yaşayan futbolcu arkadaşlarımızı buralara getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

"HER ÇARŞAMBA FARKLI BİR İLDE OLACAĞIZ"
Proje dahilinde Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki 13 ili gezeceklerini ifade eden Çolak, “Her hafta Çarşamba günü farklı bir ilde olacağız. Oraya gidecek, oradaki halkla, gençlerle bir araya geleceğiz. Paneller düzenleyerek, gençlerle maçlar yapacağız. Özetle futbolun yıldızlarını Doğu ve Güneydoğu halkıyla buluşturacağız. Bu projeyle birlikte zaman zaman değişecek yıldızlarla Doğu ve Güneydoğu’da sevgimizi almaya devam edeceğiz” diye konuştu.

"ÇÖZÜM SÜRECİNE KATKI SUNACAĞIZ"
Çözüm sürecine de katkı sunacaklarını vurgulayan Çolak, “Çözüm sürecine tabi ki etkimiz olacak. Futbolun etki alanı o kadar büyük, o kadar geniş ki bundan faydalanmak isteyen herkes için biz hazırız. Şu anda yaptığımız şey, o görevi üstlenmektir. Barış sürecine katkı sağladığımızı düşünüyoruz. Sadece biz değil, herkesin buraya gelmesi lazım. Buradan batıya gidilmesi, batıdan buraya gelinmesi lazım. Biz de bu çözüm sürecine katkıda bulunabiliyorsak ne mutlu bizlere” şeklinde konuştu.

GÜLTİKEN: "VAN'IN BENİM İÇİN AYRI BİR YERİ VAR"
Projede yer aldığı için mutlu olduğunu dile getiren Ali Gültiken ise, "Van'a ilk kez 1985 yılında Beşiktaş'ta oynarken gelmiştik. Burada muhteşem bir misafirperverlikle karşılanmıştık ve o yıl şampiyon olmuştuk. Bundan dolayı Van’ın benim futbol hayatımda farklı bir yeri var" diye konuştu.
Gültiken, sporun evrenselliğine değinerek, "Spor, evrensel bir etkinliktir. Sporun ne dili ne rengi ne de etnik kökeni var. Spor insanları tek çatı altında toplayan yegane organizasyondur. Herkesin kimliğini bir kenara bırakıp bir araya geldiği tek organizasyondur. Bunun için burada olmak, bu mutluluğu paylaşmak benim için gurur vericidir" ifadelerini kullandı.

DEMİRER: "BU TÜR PROJELERİ DESTEKLEMEKTEN GURUR DUYUYORUZ"


Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Demirer de, "Gençlerin kültürel ve sportif gelişimini sağlayan faaliyetlerde bulunmak ve bu tür projeleri desteklemekten dolayı onur duyuyoruz. Bunun da Van'da başlaması bizim için ayrıca gurur verici bir durumdur. 13 ille başlayıp daha sonra 15 ille devam edecek olan bu projenin gençliğimize büyük katkı vermesini bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

“VAN’A NEDEN STADYUM YAPILMIYOR?”

Basın toplantısına katılan Türkiye Spor Yazarları Dreneği Van Temsilcisi,  gazetemizin yazı işleri müdürü İkram Kali Tanju Çolak’a ünlü futbolcuların Van’a gelmesinin anlamlı bir ziyaret olduğunu söyledi. Van’ın 1 milyonu aşan Büyükşehir olduğunu ancak kentte tek bir çim saha bulunduğunu, amatörlerin maç yapacak saha bulamadığını bu koşullarda Van’dan yıldız futbolcu çıkamayacağını vurgulayarak öncelikle Van’a yeterli sayıda çim saha yapılması gerektiğini ifade etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Demirer’e de soru yönelten İkram Kali sorusunda  “ Van 2011 yılında ağır depremler gördü.  Konut ve iş yerleri yanında çok sayıda insan hayatını kaybetti. Depremde Atatürk Şehir Stadyumu da hasar aldı.  Stadın tribünleri seyirciye, soyunma odaları futbolculara kapalı. Stat da UEFA, FİFA kurallarına göre profesyonel maç yapılmaması gerekir. Bakanlık Türkiye’nin çeşitli illerinde 25 modern stat yapıyor.  O illeri kıskanmıyoruz ama gıpta ediyoruz. Deprem görmüş, stadyumu hasarlı, soyunma odası dahi olmayan,  3. Lig’de futbol takımı olan bu kente öncelikle yeni bir stadyum neden yapılmıyor? Tek bir çim sahası olan kentte futbol nasıl gelişir. Van’da çocuklar,  gençler amatör futbolcular nerede nasıl futbol oynar?  Bakanlığın Van’a yeni bir stadyum ve çim saha yapımı ile ilgili bir düşüncesi var mıdır” dedi.

Soruyu dikkatle dinleyen Tanju Çolak ve Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Demirer Van’ın stadyum ve çim saha sorununu Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ileteceklerini söylerken Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Ali Gültiken, Semih Yuvakıran ve Hasan Vezir Van’ın stat ve çim saha gerçeği karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler.


Yapılan konuşmaların ardından Van Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TSO) ziyaret eden futbolculara, Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva tarafından plaket verildi.

FUTBOLUN USTALARI GENÇLERLE BULUŞTU

Türk futbolunun ünlü isimleri Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Ali Gültiken, Semih Yuvakıran ve Hasan Vezir, düzenlenen panelde gençlerle bir araya geldi. 
Gevaş Gençlik Kampı’nda düzenlenen panelde, Türkiye’nin değişik illerinden gelen gençlerle bir araya gelen futbolun ustaları, burada önemli bilgiler verdiler. Futbola nasıl başladıkları ve başarılı olmalarındaki etkenlere değinen futbolun ustaları, gençlerin kaynaşması amacıyla yurdun değişik illerinde gençlik kampları tesisleri kuran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ettiler. Futbol ustalarının geçmişte attıkları gollerin gösterildiği sinevizyon gösteriminin ardından panel, soru-cevap bölümü ile son buldu.
Vali Aydın Nezih Doğan’ı makamında ziyaret eden futbolun ustaları, burada Vali Doğan ile bir süre sohbet ettiler.   Valilikten ayrılan ünlü futbolcular halı sahada gösteri maçı yaptı. 

Bakmadan Geçme