TOKİ SORUNUMUZU ÇÖZÜN

Van'da 2009 yılında Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından kentsel dönüşüm kapsamında 180 hak sahibi ile sözleşme imzalayarak yapılan ve 2016 yılında teslim edilen Sosyal Meskenler konutlarında ikamet eden vatandaşlar Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu'na ve yetkililere seslenerek sorunlarının çözülmesini istediler.

Hacı Yılmaz

Sosyal Meskenlerin yerine yapılan TOKİ konut sakinleri daha önce fiyat konusunda mağduriyetlerini mahkemeye taşıdı. Hak sahibi 180 aile Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve yetkililere seslenerek TOKİ ile aralarında yaşanan sorunun çözülmesini istediler.

Şerefiye Mahallesi'ndeki Sosyal Mesken Konutlarının yerine kentsel dönüşüm kapsamında TOKİ tarafından yapılan 180 yeni konutta yaşanan mağduriyet çözülmüyor. TOKİ sakinleri yaptıkları açıklamada yetkililerin seslerini duymadıklarını belirttiler.

"26 İLE 28 BİN TL BORCUMUZU 100 İLE 115 BİN TL'YE ÇIKARTTILAR"

Kentsel dönüşüm mağduru 180 aile adına gazetemize açıklamalarda bulunan Tahir Tekin, Abdullah Turan, İsmail Babat, M.Ali Yılmaz, Mahmut Bayhan ve İdris Önsever, Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ile sorunlarını anlatmak üzere bir araya gelmek istediklerini belirterek, "Bizler 180 aile olarak daha önce oturduğumuz Sosyal Meskenler Konutlarımız 2009 yılında Kentsel dönüşüm kapsamına alınarak konutlarımız yıkıldı. Yeni yapılan konutların bir kısmı hak sahiplerine, geri kalanları ise dışarıdan başvuru yapanlara satıldı. TOKİ yönetimiyle yaptığımız her görüşmede biz hak sahiplerine çok güzel vaatlerde bulundular. Bize dediler ki 'buradaki konutları yıkıp, daha lüks konutlar yapacağız' dediler. 180 aile olarak daha önce oturduğumuz Sosyal Meskenler Konutlarımızı TOKİ tarafından bizimle yapılan anlaşma gereği sözleşme imzalayıp devrettik. TOKİ'nin bizimle yapmış olduğu anlaşma şöyle; Her birimizin daha önceki konutunu 40-42 bin TL'ye sayıp, yeni yapılacak olan konutları da 70 bin TL'ye mal edeceklerini söylediler. Bizlerde bu anlaşmaya istinaden tapularımızı devrettik ve bize sözleşme imzalattılar. Oysa kendi hazırlamış oldukları sözleşmede gizli maddeler oluşturup bizlere okutulmadan imzalattılar. Şimdi daha önceki konutumuzun dışında ödeyeceğimiz 26 ile 28 bin TL arasındaki fiyat farkını 100 ile 115 bin TL arasına çıkarttılar. Buda yetmezmiş gibi her 6 ayda bir memur endeksine bağlı olarak 5-6 bin TL anaparaya ekleme yapılıyor" ifadelerini kullandılar.

"İCRA İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Hak sahibi ailelerin büyük bir bölümünün gelir seviyesi çok düşük olduğunu belirten, TOKİ sakinleri, "Borcumuzu ödeyemiyoruz ve artık icra ile karşı karşıyayız. Burada büyük bir haksızlık ve mağduriyet var. Bizler 180 aile hak sahipleri olarak devlet büyüklerimizden sorunun çözümü için gerekli girişimlerde bulunmasını istiyoruz. Bizimle yapılan anlaşma neyse, sözleşmede ona göre yapılsın. Bu haksızlığın en kısa sürede giderilmesini bekliyoruz. Ayrıca TOKİ tebliğ ettiği gibi proje alanında ne bir camii, ne taziye evi, nede Kur'an Kursu yapmıştır. Binaların ince işinde kullanılan malzeme ve işçilikte çok kötü, bizler TOKİ mağduru 180 aile olarak Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve Devlet Büyüklerimizden bizlere yardımcı olmalarını ve TOKİ ile aramızda yaşanan sorunun çözülmesini istiyoruz" şeklinde konuştular.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme