SPOR BAKANLIĞI'NDAN YETENEK AVI

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun (ASKF) iş birliğiyle gerçekleştirilen U-13 yaş grubu futbolcu seçmeleri devam ediyor.

Rıdvan Can

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde hayata geçirilen U13 Futbol il karması seçmelerinin Van ayağı start aldı. Vanlı deneyimli antrenör Bengin Çakay nezaretinde Çarşamba günü Erciş'te, Perşembe günü Çatak'ta yapılan seçmelere Cumartesi günü İŞGEM semt sahasında Pazar günü ise Edremit Nur Tatar Spor Salonu yanındaki semt sahasında devam edecek.

Geleceğin yıldızlarını bulmak için kolları sıvayan Gençlik Spor Bakanlığı Van'da yetenek avına çıktı. Van Gençlik Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ve Van ASKF başkanı Ramazan Kıvanç, Van merkez ve Erciş'te yapılan seçmeleri yerinde izlediler.

Futbolcu seçmeleri scout belgeli antrenörü Bengin Çakay nezaretinde gerçekleştiriliyor. Geçen hafta sonu ilk seçmeleri Van'da yapan Çakay, ikinci seçmeleri ise Erciş ilçe stadyumunda gerçekleştirdi.

Seçmelerde yaş grupları ayrılarak kendileri için hazırlanan testlerden geçen genç yetenekler antrenör Bengin Çakay tarafından değerlendirilecek. Yaklaşık iki  hafta sürecek seçmelerin sonunda beğenilen futbolcular U13 Futbol İl Karmasına gidecek.

Geçen hafta Van Bostaniçi Mahallesi'nde Gençlik Spor İl müdürlüğüne bağlı semt sahasında ilki gerçekleşen seçmelere 100'ün üzerinde birçok yaş kategorisinde futbolcu katıldı. Çarşamba günü ise Erciş ilçe stadyumunda gerçekleşen ve ilçeye bağlı köylerden de katılımın sağlandığı seçmelere 150'ye yakın futbolcu ilgi gösterdi.

''Yetenekli futbolculara fırsat tanıyoruz''

Seçmelerle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, "Öncelikle 2019-2020 sezonunun Vanspor başta olmak üzere tüm spor kulüplerimiz ve sporseverlere hayırlı olsun. Memleketimize de inşallah hayırlı olur. Spor Bakanlığımız tarafından Türkiye geneli bu yıl ilki gerçekleştirilen U13 Futbol il karması seçmelerine Van'ın tecrübeli antrenörlerinden Bengin Çakay'ın öncülüğünde başladık. Seçmelerin ilkini geçen hafta sonu Van'da yaptık. Yoğun bir katılım oldu. Hafta içinde ise Erciş ilçemizde çalışmalarımızı devam ettirdik" dedi.

Bakmadan Geçme