SİYASETE TAZE KAN GELDİ

Vansesi’nin kan bağışı organizasyonuna katılan AK Parti, CHP, SP kan bağışında bulunarak vatandaşlara örnek oldu.

Fazıl ERÜŞ-Rıdvan CAN, İlhan SİYAHTAŞ

Partiler ve adaylar tarafından sürdürülen yerel seçim çalışmalarına Van’ın 77 yıllık sesi, ve markası Vansesi Gazetesi farklı bir hava ve renk kazandırdı.  Başkan adaylarının soysal sorumluluk anlayışına güç kazandırmak, kan bekleyen hastalara destek olmak amacıyla gazetemiz tarafından başlatılan “ Adaylar Örnek Olsun” kan bağışı kampanyasına ilgi çığ gibi büyüyor. Duyarlılık gösteren başkan adayları ve partiler dün Kızılay Kan Merkezi’nde kan bağışında bulundular. Sabah Gazetesi usta yazarı Yavuz Donat gazetemizin başlattığı kan bağışı çalışmasını yerinde izlemek üzere dün Ankara’dan Van’a geldi.

PARTİLER KOŞTU

Kan bağışına AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan, AK Parti İpekyolu Belediye Başkan adayı Abdulmenaf Keyifli, Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fethullah Erbaş, Saadet Partisi Tuşba Belediye Başkan adayı İhsan Dargın Cumhuriyet Halk Partisi İpekyolu Belediye Başkan adayı Mehmet Kurukcu, parti yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı. Barış ve Demokrasi Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi,  Hür Dava Partisi, Hak ve Özgürlük Partisi Halkın Demokrasi Partisi ve Büyük Birlik Partisi belediye başkan adayları ile teşkilatlarının kan bağışına katılmaları bekleniyor

VANSESİ GAZETESİ ÖRNEK OLMALI

Vansesi gazetesinin örnek organizasyonunu kutlayan Sabah Gazetesi köşe yazarı, usta gazeteci Yavuz Donat, “  Çok anlamlı, iz bırakacak, yararlı bir çaba. Van’a her geldiğimde Vansesi gazetesini hep yenliklerle görüyorum.  Van’ın köklü gazetesi Van için yeni adımlar atıyor, yeni organizasyonlara öncülük ediyor. Vansesi gazetesinin çalışanlarını tebrik ediyorum. Vansesi Van’ın sesini objektif ve doğru bir şekilde yansıttığına inanıyorum. Vansesi gazetesi birçok ilimizde olan yerel gazetelere de örnek olduğunu düşünüyorum. Kan bağışında  Van’ın siyasilerini kan bağışı etrafında  bir  araya getirme  düşüncesini  alkışlıyorum.  Akan kan hastalara can olsun ” diye belirtti.

 

GERÇEK GAZETECİLİK BU

Vansesi’nin çabasını takdirle karşıladığını belirten Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fethullah Erbaş, “Yerel bir gazeteden beklenilenin üstünde   çok  güzel bir çalışma  başlatan Vansesi’ni kutluyorum.  Gerçek gazetecilik böyle bir şey olmalı. Tecrübeli bir gazetecinin ve gazetenin yapabileceği hayırlı bir sosyal çalışmayı Vansesi gazetesi yaptığı güzel bir haber ve çalışmayla Van’da siyasete taze bir kan kattı.  Zamanlaması ve amacı doru olan bir organizasyon. Bütün partilerin kan bağışı konusunda bir araya gelmesi kadar güzel bir şey olamaz. Van’da siyaset yapan bütün arkadaşlar birbirlerini çok iyi tanıyorlar. Hepsi de değerli insanlardır.  Bugün kan bağışı ile topluma partililerimize örnek olmak,  hastalarımıza kan vermek üzere  bu  kutsal ve anlamlı organizasyon vesilesiyle bir araya geldik” dedi.

ARTIK DÖKÜLEN KAN BAĞIŞ YAPTIĞIMIZ KAN OLSUN

 Kızılay Kan Merkezi abonesi olduğunu söyleyen AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan, “Vansesi gazetesinin yaptığı organizasyon üzerine buraya geldik.  Kan bağışına toplum olarak duyarlı olmalıyız. Vansesi gazetesinin doğru, tarafsız güven veren sesi  ve 77 yıllık  gücü ile bütün siyasi partiler Kızılay Kan Merkezi çatısı altında seçim öncesi bir araya geldi. Ümit ediyorum ki vermiş olduğumuz kanlar can olarak hastalarımıza ulaşacaktır. Temennim odur ki artık dökülen kan bağış yaptığımız kan olsun. Bütün vatandaşlarımızı kan bağışında bulunmaya davet ediyorum” diye belirtti.

KIZILAY’A VERDİĞİMİZ KAN KONUŞULSUN

AK Parti İpekyolu Belediye Başkan adayı Abdulmenaf Keyifli, “Vansesi gazetesinin bu organizasyonu Van’daki gergin seçim havasını yumuşatan,  kardeşlik, sorumluluk duygularını harekete geçiren mükemmel bir çalışmadır. Ben severek, koşarak geldim.  Seçim boyunca bu organizasyon devam ederse seçim çalışmalarımız kapsamında da sevenlerimizle, gönüllülerimizle buraya geliriz. Artık ülkemizde dökülen kardeş kanı konuşulmasın. Kızılay’a bağışladığımız bu kan asırlarca konuşulacaktır. Çünkü verdiğimiz bu kanlar can kurtaracaktır. Vansesi gazetesinin bu organizasyonu aynı zamanda demokratik bir ortamda siyasete renk, heyecan katmıştır.  Kan bağışı ile bir araya geldik ” diye vurguladı.

KAN’IN BİR DAMLASI BİLE BİR HAYAT KURTARIR

Sağlıklı bir yaşam için kan bağışında bulunmamız gerektiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi İpekyolu Belediye Başkan adayı Mehmet Kurukcu, “Kan’ın bir damlası bile bir hayat kurtarır. Bu projede emeği geçen Vansesi Gazetesine teşekkür ederim. Bu organizasyonun devamı için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Kan bağışına duyarlı bir bölgede yaşıyoruz. Vansesi Gazetesi’nin bu organizasyonundan sonra Kızılay Kan Merkezi’ne daha çok kan bağışı yapılacağına inanıyorum. Biz siyasilere topluma örnek olma adına fırsat ve imkânı sağlandı ”dedi.

VANSESİ GAZETESİ ÖNCÜLÜK ETTİ

Türk Kızılayı Güneydoğu Van Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. İbrahim Çelik,”Kızılay kan merkezimize gelen bütün siyasi parti adaylarına ve üyelerine teşekkür ederim. Vansesi gazetesinin yapmış olduğu haber ve organizasyon sonrası yoğun bir şekilde kan bağışı geldi. Hastanelerimizin kan ihtiyacını karşılamak için bu organizasyon yararlı oldu.  Vansesi gazetesi siyasetin yükselen tansiyonunu düşürürken yararlı bir çalışmaya da öncülük etti. Siyasi parti başkanlarının ve üyelerinin Kızılay’a verdikleri destek çok önemlidir.  Bu organizasyon çok büyük ses getirecektir.  İnanıyorum ki bu şekilde halkın tamamına ulaşmış olacağız. Organizasyon bir çığ gibi büyüyecektir. Çünkü siyasiler duyarlı davranarak kan bağışına öncülük etmesi toplum tarafından da takdirle karşılanıyor.  Başkan adayları,  yöneticiler, partililer kan bağışı nedeniyle merkezimizde buluşarak sohbet etmeleri de güzel oldu. Bizde onlara soda ikram ederek teşekkür ettik ” şeklinde ifade etti.

KAN BAĞIŞI ARTIYOR

Böyle güzel bir organizasyonla ilk defa karşılaştıklarını belirten, Van Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Nisa Aydın ise, “ İnsanlar gördükçe ve bilinçlendikçe kan bağışı da artıyor. 6 ile baktığımız için bu illerin özel ve devlet hastanelerinin kan ihtiyacını da biz karşılıyoruz. Kitleleri yönlendiren kişiler topluma bu konuda örnek olacağına inanıyorum. Büyük bir bölgeye hitap ettiğimiz için kan ihtiyacımız çok fazla. Halkımız duyarlı ancak bu duyarlılığı bir seviye daha arttırmamız gerekiyor. Bu nedenle bu güzel organizasyonlara ihtiyacımız var. Bölgenin her alanına ulaşmada zorlandığımız için siyasilere de bu açıdan ihtiyacımız var. Bu haberi gündeme getiren Vansesi gazetesine ve çağırıyı dikkate alan siyasilere teşekkür ederim” dedi.

Kan merkezinde  bir araya gelen siyasiler  kan bağışı sırasında  sohbet  ettiler. 

Bakmadan Geçme