Sağlık Çalışanları Darp Edildi

İpekyolu ilçesinde, sağlıkçıların almaya gittikleri hasta hayatını kaybederken, yakınları geç geldikleri iddiasıyla sağlık çalışanlarını darp etti.

Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, İpekyolu ilçesi Hacıbekir mahallesinde ikamet eden 80 yaşındaki İ.T. için 112 Acil Servis aranarak ambulans istendiği belirtildi. Adrese giden ambulans ekibinin olay yerine vardığında hasta yakınları tarafından darp edildiği ifade edilen açıklamada, ambulansın geç geldiğini bahane ederek 80 yaşındaki hastanın hayatını kaybettiğini dile getiren bir grup tarafından sağlık personelinin saldırıya uğradığı kaydedildi.
Mahallede bulunan vatandaşların araya girmesiyle sağlık personellerinin olay yerinden ayrıldığını ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr. Yakup İmren ise, “Hacıbekir mahallesinde 80 yaşındaki bir hastamız için ambulans isteniyor ve en yakın istasyonumuz olay mahalline yönlendirildi. Olay yerine giden ekip, hasta yakınlarının neden geç geldiğini sorgulayarak sözlü hakarette bulunup ekibi darp etmişlerdir. Durum ambulans şoförü M.H. tarafından komuta kontrol merkezine bildirilmiştir. Saldırıda bulunan grup, ‘ambulansı da yakacağız’ diyerek ambulans şoförü M.H. aracı güvenli yere götürerek arkadaşlarını almaya geldiğinde acil tıp teknisyenleri C.T. ve D.S. darp edilmiş olarak buldu. Bunun üzerine olay yerine emniyet ekipleri yönlendirildi” dedi.
Dr. Yakup İmren, bugün saat 12.59'da komuta kontrol merkezine düşen çağrı üzerine Boyalar Camisi önündeki trafik kazası için ekip yönlendirildiğini belirterek şöyle konuştu: “Olay yerine varan ekip, yaralıyı alarak 13.08'de bölgeden ayrıldı. Ancak ekip anons ederek darp edildikleri bilgisini verdi. Özel bir hastaneye götürülen yaralı, buraya teslim edildikten sonra hastaneden kaçtığı bilgisi alındı. Yapılan görüşmede yaralıyı arka kabine aldıktan sonra seyir halindeyken acil tıp teknisyeni Z.N.K.’nın kolunu tutup vurduğu, ambulans ve acil bakım teknikeri E.Ç.’nin de saçını çektiği ve ayakkabı fırlattığı bilgisi alındı. Ekip yaralının kendisinde olmadığını, alkollü veya madde kullanmış olabileceğini iletti. Özel hastaneden ayrılarak darp cebir raporu almak üzere Van Bölge ve Eğitim Araştırma Hastanesi’ne giden yaralının kulağında kanaması olduğu öğrenildi.” 
Sağlık Müdürü Dr. Yakup İmren ve İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mehpare Altay, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelerek sağlık ekibinin durumu hakkında bilgi aldı.
İlk müdahalesi yapılan sağlık ekibindeki acil tıp teknisyeni C.T. ve D.S. müşahede altına alınırken, Sağlık Müdürü Yakup İmren saldırganlar hakkında yasal işlem başlatacaklarını ve olayı kınadığını belirtti.

Bakmadan Geçme