Özgökçe'den Kütüphaneler Haftası Mesajı

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, kitap okumanın ve kitap okutmanın insan hayatını her yönden zenginleştiren, sayısız pencereler ve farklı bakış açıları sağlayan, kişinin gelişmesi ve kendisini daha iyi ifade etmesini, bilgi ve beceri dağarcığını zenginleştirdiği, hayat kalitesini artırdığını ve önyargılardan en önemlisi cehaletten kurtulmasını sağlayan, her yönüyle güçlü bir kişilik kazandırdığını ifade etti.

Bu yıl kutlanacak olan 51’nci Kütüphaneler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınlayan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, AB yolunda olan Türkiye’nin kütüphane kullanımı açısından oldukça düşük seviyelerde seyrettiğini söyledi. Özgökçe, “Maalesef kütüphanelere ziyaret konulu bir ankette son bir yıldır ‘hiç kütüphaneye gitmedim’ diyenlerin yüzde 50 olduğu bir toplumda, kütüphanelerimizi yeterince tanıtamadığımız kanaatindeyiz. Gazete okurluğu, tiyatro, orta oyun ve sinema gibi görsel sanatlara olan ilgi de istenilen düzeyin çok altındadır” dedi.
Yerel yöneticiler olarak asli görevlerinin yanında sosyal belediyecilik gereği bu konulara da eğilmeleri gerektiğini vurgulayan Başkan Özgökçe, yerel yöneticiler olarak eğitim ve eğitimcilere verecek desteklerin yanı sıra halkın ve özellikle gençlerle çocukların okumaya olan ilgisini artırmak için ‘Okuma Günlerini’ düzenlediklerini belirtti. Okuma ve yazmanın yaşının olmadığını vurgulayan Başkan Özgökçe, insanın istekli olması durumunda hayatta başaramayacağı hiçbir şeyin olmayacağının altını çizdi. Başkan Özgökçe, “Okumak bir ibadettir. İnsan okudukça bilgi edinir. Bilgisi arttıkça da bilgisinin azlığını hisseder. Bu onda okuma zevkini geliştirir ve okuma alışkanlığı kazandırır. Okuma alışkanlığı kazanan insanın da kendine özgüveni, bilgisi ve becerisi artar. Kitap okumak dilsize dil, gözsüze göz, güçsüze güç, kuvvet ve kudret olur. Kitap okuyan insanın düşünceleri olgunlaşır, ufku açılır. En önemlisi de doğruyu ve yanlışı, iyiyi ve kötüyü öğrenir ve ayırt eder. Öğrendikleriyle de amel ettikçe Allah’ın rızasını kazanmaya, toplumun kanaat ve değerlerine uygun hayatını devam ettirir’’ şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme