• Haberler
  • Güncel
  • öldürülen doktorun kardeşi: Asker de, polis de, sivil de ölmesin

öldürülen doktorun kardeşi: Asker de, polis de, sivil de ölmesin

Diyarbakır-Kulp karayolunun silahlı PKK'lılar tarafından kesildiğini görünce uzaklaşmak isteyen ve aracına açılan ateşle katledilen doktor Abdullah Biroğul'un evinde büyük yas var. Doktorun ailesi yaşadıkları büyük acıya rağmen barış istiyor: 'Ne olur, anaların yüreğinin acısını dindirecek barış olsun artık.'

Diyarbakır'da PKK 'lıların aracına açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden doktor Abdullah Biroğul dün toprağa verildi.

Kendisi de Diyarbakır Dicleli olan ve Kulp Toplum Sağlığı Merkezi’nde görev yapan doktor Abdullah Biroğul, Kulp-Diyarbakır karayolunu kapatan PKK’lıları görünce aracıyla uzaklaşmak isterken PKK’lılar tarafından açılan ateşle öldürülmüştü. Biroğul ailesinin Diyarbakır merkez Bağlar ilçesindeki evine giden BBC muhabiri Hatice Kamer,doktor Abdullah Biroğul’un evinden ağıt sesleri yükseliyor.

Hatice Kamer’in BBC Türkçe servisi tarafından yayınlanan haberi şöyle:

‘ALLAH BUNU YAPANLARA HAKKIMIZI KOYMASIN’

Beş yıl önce bir kızını da doğum sırasında kaybeden acılı anne Emine Biroğul, gazetecilerin sorularına yanıt vermek istemedi.

Fotoğraflarının çekilmesine izin vermeyen kız kardeşi Halime ise ağlayarak, abisinin ne kadar zor koşullarda okuduğunu anlattı:

"Annemi yormayın lütfen, onun yüreği yaralı. Ona bakmaya yüreğim dayanmıyor. Babam ilaçlarla bile ayakta duramıyor. Beş yıl içinde iki evlatlarını toprağa verdiler. Sekiz kardeştik şimdi altı kişi kaldık. Allah bunu yapanlara hakkımızı koymasın. Onu haince öldürdüler.

"İnanın ki bir lokma ekmek bulamıyorduk ama babam o zor koşullara rağmen abimi üniversitede okuttu. Daha iki yıl önce göreve başlamıştı. Çok zor. Onu son bir kere bile göremedik. Giden gitti ama başkaları ölmesin artık."

'ASKER DE, POLİS DE, SİVİL DE ÖLMESİN'

Yalan yanlış haberlerden dolayı gazetecilere konuşmak istemediklerini söyleyen acılı kardeş, akan kanın durmasını ve barışın sağlanmasını istediklerini söyledi:

"Bu kan dursun artık, analar ağlamasın, dağdakiler de, asker de, polis de, sivil de ölmesin. Hepsi ana evladı. Daha nereye kadar bu kan dökülecek? Ninem köydeydi, çatışmalardan dolayı gidip onu getiremiyorduk. Son aylarda bölgede yaşanan olaylardan dolayı akşam 6'dan sonra dışarıya çıkamaz olduk. Biz Kürt, Türk, Laz ayırımı yapmıyoruz. Sadece ülkemizde rahat ve huzurlu yaşamanın bizim de hakkımız olduğunu söylemek istiyorum.

"Yeter artık bu kadar şehit! Abim bu vatanın bir Kürt evladıydı. Onu toprağa vermenin acısını ancak evladını kaybeden analar bilir. Ne olur, anaların yüreğinin acısını dindirecek barış olsun artık."

Biroğul ailesi, Dicle ilçesine bağlı Boğazköy adındaki köyleri 20 yıl önce yakılınca, Diyarbakır'a göç etmek zorunda kalmış. Baba inşaat işçisi ve büyük zorluklar içinde oğlunu okutabilmiş.

Yedi kardeşin en büyüğü olan ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni kazanan Abdullah Biroğul, üç yıl önce mezun olunca memleketine tayin istemiş.

İki yıl Çüngüş ilçesinde görev yapan genç doktor, iki hafta önce Kulp Toplum Sağlığı merkezinde göreve başlamış.

Bakmadan Geçme