Muhteşem Cuma esnafın yüzünü güldürdü

Dünyaca ünlü markaların başlatmış olduğu 'Muhteşem Cuma' indirimleri için Van'a gelen İranlı turistler esnafın yüzünü güldürdü.

Türkiye'nin İran’a açılan önemli noktalarından biri olan Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı, geçen hafta tarihinin en yoğun dönemlerinden birini yaşadı. Dünyaca ünlü markaların başlatmış olduğu 'Muhteşem Cuma' indirimlerinden faydalanmak isteyen binlerce İranlı turist, sınır kapısında yoğunluğa neden oldu. 24-25 Kasım'da son yılların en yüksek rakamlarına ulaşılan sınır kapısında, 72 saat içinde yapılan PCR testi sonucunun "negatif" olduğunu belgeleyen İranlı turistler Van’a akın etti. Kentteki otellerin tamamını dolduran İranlı turistler, gündüz alışveriş merkezleri ve iş yerlerini, gece de eğlence merkezlerini doldurarak esnafın yüzünü güldürdü.

Muhteşem Cuma ile birlikte Van’da dört gün boyunca otelleryüzde 100 doluluk oranı yaşadı. Bu doluluk oranı da ekonominin kötü olduğu bu dönemde Van için bir can suyu oldu.

İranlıların yoğun şekilde Van’a gelmesi esnafın yüzünün gülmesi, iyi oldu. Normalde otellerin doluluk oranı yüzde 40’larda seyrederken ‘Muhteşem Cuma’ ile birlikte doluluk oranı yüzde 100’lere vurdu. Bu da korona virüs döneminde bir nebze olsun esnafa moral oldu.

Dünyanın her tarafında indirimlerin yoğun olduğu 25 Kasım Van için ‘Muhteşem Cuma’ haline geldi. İlimize İranlıların yoğun talebi olduğundan dolayı otellerin tamamı doldu. Apart evler ve kiralık evler doldu. İranlıların alışveriş ve ekonomiye katkısı oldu belli günlerde değil diğer zamanlarda da İranlıların yoğun olarak ilimize gelmesini istiyoruz.

 

Bakmadan Geçme