• Haberler
  • Güncel
  • Milletvekili Çiftçi 12 Eylül Sürecini Değerlendirdi

Milletvekili Çiftçi 12 Eylül Sürecini Değerlendirdi

AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, 12 Eylül davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya ile ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, “34 yıl aradan sonra 12 Eylül davası kararında Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya, 765 sayılı TCK'nın ‘Devlet kuvvetleri aleyhine cürümler’ başlıklı 146. maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Bu karar Türk demokrasisi açısından son derece önemli ve değerlidir. Esasen 12 Eylül 2010 tarihli referandumunun kabulüyle birlikte darbecilere yargı yolu açılacağı bilinmesine rağmen referandum öncesi ‘hayır’ kampanyası yürüten bazı yazar ve siyasetçiler, ‘Kenan Evren yargılanamaz, AK Parti halkı kandırıyor’ demişti. Şimdi peki ne söyleyecekler?’’ dedi.
Muhalefetin çatı adayı ile ilgilide değerlendirmelerde bulunan Fatih Çiftçi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin cumhurbaşkanı adayının halkın içinden gelen, toplumun her kesimini kucaklayabilen ve ülke sorunlarına yabancı olmayan biri olması gerektiğini belirtti. Çiftçi, ‘‘Açıkça bu milletin karşısına ısmarlama bir çatı adayı çıkarırsanız, çatı adayının paraşütü açılmadan yere çakılacağı gerçeğini de görürsünüz. CHP ve MHP'nin Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday göstererek kendi içerisinden aday çıkaramamasının ve siyasetçi birini aday gösterememesinin acziyetini milletimiz görmüş oldu. Bizler milletimize güveniyoruz. Milletimiz çatıcıların ve taşeronlarının bu oyununa gelmeyerek 10 Ağustos’ta sandıkta tüm kirli oyunu oynayanları tasfiye edecektir’’ diye konuştu.

Bakmadan Geçme