Atatürk Lisesi mezunları dernek kurdu

1948 yılında eğitim öğretime başlayan Van'ın köklü eğitim kurumlarından Van Atatürk Lisesi mezunları dernek kurdu. Fahri başkanlığa seçilen duayen araştırmacı, gazeteci, yazar, şair Ümit Kayaçelebi Atatürk Lisesi Mezunları Derneği olarak güzel çalışmalara imza atacaklarını dile getirdi.

Van'ın köklü eğitim kurumlarından olan Van Atatürk Lisesi, 1948 yılında eğitim, öğretime kapılarını açtığı günden bu yana birçok başarılı ismi mezun ederek ülke kalkınmasında önemli paya sahip olmuştur. Mezunlar arasında dayanışmayı sağlamak amacıyla Van Atatürk Lisesi Mezunları Derneği kuruldu. Derneğin fahri başkanlığına seçilen araştırmacı, gazeteci, yazar ve şair Ümit Kayaçelebi, derneğin geleceğine ilişkin heyecan verici planlarını paylaştı.

Van Atatürk Lisesi Mezunları Derneği, mezunlar arasında iletişimi güçlendirmek, dayanışmayı sağlayarak artırmak ve ortak projeler geliştirmek amacıyla kuruldu. Dernek, geçmişte mezun olmuş isimleri bir araya getirerek, Van Atatürk Lisesi'ne ve eğitimi devam eden öğrencilere katkı sunmayı hedefliyor. Mezunlar arasında ağ oluşturarak, geçmişten gelen birlikteliği geleceğe taşımayı amaçlıyor.

Atatürk Lisesi mezunları dernek kurdu

Van’ın canlı tarihi, yürüyen hafızası Ümit Kayaçelebi, derneğin fahri başkanı olarak seçilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirirken, Van Atatürk Lisesi'nin yetiştirdiği başarılı mezunlarının bir araya gelerek güzel çalışmalara imza atacaklarını ifade etti. Kayaçelebi, "Bu dernek, mezunlarımızın birbirleriyle iletişimini güçlendirerek ortak projeler geliştireceği bir platform olacak. Amacımız, Van Atatürk Lisesi'nin mirasını korumak ve gelecek nesillere aktarmaktır" dedi.

Dernek, mezunlar arasında düzenlenecek etkinlikler, seminerler, kültürel ve sosyal projeler gibi birçok faaliyet planlıyor. Bunun yanı sıra, burs sağlama ve destek projeleriyle ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım eli uzatmayı hedefliyor. Van Atatürk Lisesi Mezunları Derneği, mezunlarının mesleki başarılarını desteklemek ve yeni mezunlara mentorluk yapmak gibi alanlarda da faaliyet gösterecek.

Atatürk Lisesi mezunları dernek kurdu

Derneğin kurucularından ve aynı zamanda Van Atatürk Lisesi mezunu olan Ümit Kayaçelebi, eğitim kurumuna olan minnettarlığını ifade ederek, "Bu dernek, biz mezunlar arasında bir köprü görevi görecek. Hem geçmişimizle bağlantı kuracak hem de geleceğin temsilcilerine rehberlik edeceğiz. Van Atatürk Lisesi'nin değerlerini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için var gücümüzle çalışacağız" şeklinde konuştu.

Dernek yıllar önce mezun olmuş, il dışında görev yapan ve görev sonrası o ile yerleşmiş, bir daha Van’a dönme fırsatı bulamamış mezunlar arasındaki iletişimi sağlamak, bağları güçlendirmek ve eğitim kurumuna olan desteği sürdürmek amacıyla önemli bir adım atmış durumda. Kayaçelebi'nin destekleriyle, dernek gelecekte daha da büyüyerek güzel çalışmalara imza atmayı hedefliyor. Van Atatürk Lisesi mezunları, derneğin kurulmasının ardından heyecanla bir araya gelmeyi ve ortak projelerde yer almayı bekliyor.

Eğitimci Hakan Durgun ve müteşebbis heyet, 2023 yılında Van'ın farklı kesimlerine mensup gönül dostlarıyla bir araya gelerek uzun ve yorucu çalışmalar yaptı. Bu çalışmalar sonucunda genel kurul toplantısı düzenlendi ve yeni yönetim kurulu seçildi.

Genel Kurul toplantısında Hakan Durgun Yönetim Kurulu başkanlığına seçilirken, Suvat Parin, Bilal Emre Yörük, Muhlis Ceylani, Mustafa Bilici, Cesim Yarız, Elvan Ocak, Harun Kutlu, Mesut Kancura, Nurcan Alpaslan, Kasım Alkan, Said Bayram, Semra Demir, İlhan Kaya Budak, Gökhan Oto ve Murat Yüksel yönetim kuruluna seçildiler.

Yönetim kurulunun yanı sıra, dernek mensupları arasında bulunan ve toplantıya iştirak eden en yaşlı üye 1961 yılı Van Atatürk Lisesi mezunu Abidin Kasapoğlu, Van’ın hafızası, şair, araştırmacı, gazeteci, yazar, 1967 Atatürk Lisesi mezunu Ümit Kayaçelebi, İl Milli Eğitim Müdürü M. Nurettin Aras ve Ali Özvan Fahri başkanlığa seçildiler.

Genel kurulda katılımcılar dilek ve temennilerini dile getirerek bu mutlu sona kavuşmanın haklı gururunu yaşayan yüreklerinde hisseden katılımcılar, geçmişte bu okula hizmet eden ve mezun olanları anmaktan da geri kalmadılar. 

Bakmadan Geçme