MHP'den o ifadelere sert tepki

MHP Van Milletvekili Adayı Yavuz Selim Camuşçu son günlerde bazı çevrelerin, şehrimizde seçimlerin ağırlıklı olarak AKP ve HDP arasında geçeceğini gerekçe göstererek, 'MHP'ye oy versem boşa gider, MHP alacağı oylarla milletvekili çıkaramaz' gibi ifadelerin kullanıldığını belirterek, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Hacı Yılmaz

MHP'ye verilecek her oyun kardeşçe, birlik ve beraberlik içinde yaşama iradesinin beyanı olduğunu söyleyen MHP Van Milletvekili Adayı Camuşcu, MHP'ye verilecek her oy milletçe dün olduğu gibi bugün ve yarın da ortak kaderi yaşama arzusunda kararlılık ve ısrarı olduğunu ifade etti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Camuşcu, "Son günlerde bazı hemşerilerimiz, şehrimizde seçimlerin ağırlıklı olarak AKP ve HDP arasında geçeceğini ileri sürerek, MHP'ye oy versem boşa gider, MHP alacağı oylarla milletvekili çıkaramaz gibi ifadeler kullanıyorlar. Biz halkımıza samimi kanaatimizi ve düşüncemizi açıklamak isteriz. MHP'ye verilen her oy hırsızlığa-yolsuzluğa-talana karşı dik bir duruşun ifadesidir. MHP'ye verilecek her oy kardeşçe, birlik-beraberlik içinde yaşama iradesinin beyanıdır. MHP'ye verilecek her oy milletçe dün olduğu gibi bugün ve yarın da ortak kaderi yaşama arzusunda kararlılık ve ısrardır. MHP'ye verilecek her oy ülkemiz ve milletimiz üzerinde oynanan emperyalist oyuna "hayır" demenin "dur" demenin gür sesidir" dedi.

100 yıl önce Ortadoğu'da yaşanan kanlı emperyalist oyunlar yeniden sahneye konulduğunu söyleyen Camuşcu, "100 yıl önce devlet vaadiyle Ortadoğu ve Balkan halkları Osmanlıya karşı isyan ettirildi. Neticede aynı soydan, ayı dinden, aynı dilden, aynı tarihten gelen halklara ayrı ayrı devletler kuruldu. Suriye, Ürdün, Suudi Arabistan, Irak bu devletlerden bazılarıdır. Emperyalistler dün sırtını sıvazladıkları bu halkları bugün kan ve gözyaşına boğuyorlar. MHP'ye verilecek her oy tarihten ibret almanın, muhtemel felaketlere karşı şimdiden tedbir amanın ifadesidir. MHP'ye verilecek her oy "gelin canlar bir olalım" davetidir. Bu davet, tarihi sorumluluktan doğan samimi bir çağrıdır. Zira MHP bir kuru saltanat mücadelesi verenlerin toplanma kampı değildir" diye konuştu.

Camuşcu konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Zaman, birlikten-beraberlikten-kardeşlikten yana taraf olma zamanıdır. MHP'ye verilecek her oy, kutlu peygamberin "birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır" buyruğunu idrakin ve o yüce peygamberin buyruğuna itaatin şuur yansımasıdır" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme