MAVİ FULARLI KADINLARDAN YEŞİLAY'A DESTEK ZIYARETİ

Sosyal medyada bir araya gelen ve 20 bini aşkın üyesi bulunan Van Yemekleri Dostları Grubu Mavi Fularlı kadınlar Yeşilay Danışmanlık Merkezine '(YEDAM) destek ziyaretinde bulundu.

Evren Doğruer

Van'da herhangi bir derneğe, vakfa, kuruma bağlı olmadan, hiç bir yerden maddi destek almadan tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak Van mutfak kültürünü, yemeklerini tanıtmak, belgelemek, sosyal yardım  etkinlikleri gerçekleştirmek amacıyla bir araya gelen Van Yemek Dostları Mavi Fularlı Kadınlar sosyal etkinliklerine devam ediyor. Mavi Fularlı Kadınlar Yeşilay cemiyetini ziyaret etti.

Ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan Nuran Demirhan, Yeşilay'a destek ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, "Van Yeşilay Kadın Komisyonu'nun daveti üzerine, Yeşilay üyeleriyle beraber olduk. Aile ilişkileri kişinin toplumsal yaşamının belirlenmesinde öncü bir rol oynar. Ailenin bireylerin hayatını kötü etkileyen bağımlılıklara engel olamadığı aşikar. Yeşilay bağımlılıkta önleyici hizmetlerinin yanına tedavi hizmetlerini de ekleyerek YEDAM'i açtı. YEDAM; alkol bağımlılığı, madde bağımlılığı, tütün bağımlılığı, teknoloji bağımlılığı, kumar bağımlılığı için kişi gizliliğini de temel alarak psikoterapi hizmetleri veriyor.  Aynı zamanda aile ve yakınlarına da destek vererek bozulan yaşam düzeninin onarılmasını ve ilişkilerin sağlıklı devam etmesi için yardımcı oluyor. Yeşilay Van Şubesi yakın zaman önce Yeşilay Danışmanlık merkezini Van'a kazandırdı. Ve artık Van halkı bu hizmetten tamamen ücretsiz şekilde yaralanabiliyor. Aydın bir gelecek için gençlerimiz ve çocuklarımıza her türlü imkan sağlayan Yeşilay'a çok teşekkür ederiz. Bizde Mavi Fularlı Kadınlar olarak ziyarette bulunduk. Çalışmalarına elimizden geldiği kadar destek olacağımızı belirttik. Vatandaşlarımız İpekyolu Caddesi Ford Plazanın arasında bulunan YEDAM'ın binasına giderek veya 444 79 75nolu iletişim hattını arayarak bağımlılıklarınız için psikolojik danışman ekiplerine başvurabilirler" dedi.

Bakmadan Geçme