Kaya, sokak sokak halka gidiyor

VANSESİ
Yaklaşık iki aydır durmadan mahallelerde incelemelerde bulanan ve mahallelerin sorunlarını tek tek not alan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, sorunlara halk ile birlikte çözüm arıyor. Halkın yoğun ilgisi ile karşılanan Kaya, bazı mahallerde sokakları tek tek geziyor, hatta evlere giderek halkın sorunlarını dinliyor. Sabah saatlerinde gezilerine başlayan Kaya, akşam saatlerine kadar mahallerde kalıyor.

Van Büyükşehir Belediyesi’nin kent genelinde başlatmış olduğu çalışmalar tüm mahalle ve sokaklara yayılarak hızla devam ediyor. Yapılan ve yeni başlatılan tüm çalışma alanlarını gezerek inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Bakir Kaya ise gittiği her yerde halkın büyük ilgisi ile karşılanıyor. Yaklaşık bir aydır sürekli mahalleleri ziyaret ederek halkın sorunlarını dinleyen Kaya, tüm sorunları tek tek not alıyor. Sabahın erken saatlerinde Seyrantepe ve Beyüzümü mahallelerinin tamamını gezerek mahallelerde var olan sorunları yerinde inceleyen Kaya’ya BDP İl Eş Başkanı Figen Yaşar, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarı ve halk da eşlik etti.

Kaya, Seyrantepe Mahallesi’nde

Kaya yapmış olduğu mahalle çalışmalarına geçen hafta içerisinde gittiği ve kısa bir süre sonra tekrar geleceğim sözünü verdiği Seyrantepe mahallesine giderek uzun süren incelemelerde bulundu. Mahallede su, kanalizasyon ve yol sorunu olan cadde ve sokakların tamamını gezerek buralarda var olan sorunları yerinde inceleyen Kaya, sorunların nasıl giderileceği konusunda belediyenin ilgili amirleri ile görüşerek bu sorunların giderilmesi için gerekli çalışmaların başlatılmasını istedi.

Kaya, mahallede girmedik sokak bırakmadı

Mahalle sakinlerinin mahallelerinin birçok kısmında su, kanalizasyon ve yol sorunlarının olduğunu aktaran yurttaşlar bu sorunların Kaya’ya aktardı. Kaya ise bu sorunların giderilmesi için burada olduklarını belirterek en kısa sürede bu alanlarda çalışma başlatacaklarının müjdesini verdi. Kaya bu mahallelerde bulunan altyapı sorunlarının giderilmesi ardından yol genişletme ve asfalt serimi çalışmalarını yapacaklarını söyledi. Avirek sekizinci sokakta bulunan dere yatağından dolayı yurttaşların yaşadığı sıkıntıları dinleyen Kaya, daha sonra dere yatağı boyunca incelemelerde bulundu. Bu alanda da yurttaşların yaşadıkları sıkıntıları gidermek için bu dere yatağı üzerinde geçecek bir köprü çalışmasının yapılması için de çalışmaların yapılmasını isteyen Kaya, yine mahallenin okulu olan Abdulhamit İlköğretim Okulu’na giden yolların da asfaltlanmasını istedi.

“Halk ilk kez mahallerinde belediye başkanı görüyor”

Mahallenin sakinlerinden Sabri Ünsavurma ve Süleymen Şahin isimli yuttaşlar yıllardır bu mahallede bulunduklarını ve ilk defa bir Belediye Başkanının mahallelerine gelerek kapı kapı dolaştığını söyledi. Yurttaşlar, Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın çalışmalarını çok beğendiklerini ve Kaya’yı çok sevdiklerini söyleyerek memnuniyetlerini dile getirdi.
BDP İl Eş Başkanı Yaşar: Belediyemizin kent sorunlarının yüzde 80’ini çözdü
Çalışmalar ve incelemelerle ilgili bir konuşma yapan BDP İl Eş Başkanı Figen Yaşar, Kaya’nın halk ile ilişkilerinin çok güzel olduğunu gördüklerini belirterek, Kaya’nın sorunların çözümü için gösterdiği çabanın ortada olduğunu söyledi. Yaşar, “Burada ki halkın Bekir Kaya’ya olan sevgisi ve inancı çok büyük. Depremle birlikte halkımız çok büyük sıkıntılar yaşadı. Bundan önceki belediyeler çok büyük sıkıntılar yaşattı bu halka. Gerçekten beş yıl önce burada sokak yoktu. Burada insanların yürüyebileceği sokaklar yoktu. Şimdi nerdeyse Van’ın yüzde 80’ni asfaltlandı yada parke taşı döşendi. Çocuklarımızın rahatça gidip gelebileceği bir ortam sağlandı. Van’ın bu kısmında gerçekten büyük sıkıntılar var. Belediye Başkanımız Bekir Kaya, bu sıkıntıları yerinde, halkıyla birlikte not etmekte ve çözüm yolu bulmaktadır. Belediye başkanı ve çalışanlarına yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz” dedi.

“Kaya, camii inşaatı için yardımda bulunacak”

Son olarak mahallede inşaatı süren Hayırseverler Camii’nin inşaatını gezen Kaya, burada mahalle sakinleri ile bir araya gelerek sohbet etti. Kaya Belediye olarak cami inşaatı için 50 mikap beton ve briket yardımında bulunacaklarını söyledi. Yurttaşların kavak ağaçlarının polen dökme şikayetleri üzerine kendilerine başvurmaları dahilinde belediye olarak bu ağaçları kesebileceklerini söyledi. Kavak ağaçlarının sağlığa zararlı olduğunu söyleyen Kaya, halkın bu konuda duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Buradaki incelemelerini tamamladıktan sonra beraberindekilerle Beyüzümü mahallesine geçen Kaya burada da uzun incelemelerde bulunarak mahallenin tamamını gezdi.

“Kaya, Beyüzümü Mahallesi’nde”

Mahallenin en büyük sorunu olan kanalizasyon ve su sorununu çözmek için sokak ve caddelerde incelemeler yapan Kaya mahalle sakinlerini de yanına alarak bu alanlarda bulunan tüm sorunları yerinde inceledi. Yapılacak çalışmalar için mahalle sakinleri de belediyeye yardımcı olmak için arsalarını vermeye hazır olduklarını dile getirdi. Mahallede bu güne kadar kanalizasyon ve su şebekesinin hiç olmadığından yakınan yurttaşlara bu sorunlarında en kısa sürede gidereceklerini aktaran Kaya ilgili birim müdürlerine eksiklikler ile ilgi tüm notları almalarını isteyerek çalışma programlarına almalarını istedi. Mahallenin tüm alanlarında incelemelerini tamamladıktan sonra mahalle sakinleri ile bir araya gelerek çay içen Kaya burada da yurttaşları dinleyerek sohbet etti. Mahalle sakinlerinin halk otobüslerinin mahalle içerisinde geçmediğini aktarmaları üzerine Kaya bu sorununda giderilmesi için gerekli komisyona bunu ileteceğini ve bu sorununda gidereceklerini söyledi. Kaya, sabah başladığı incelemelerini akşam saatlerinde tamamladı.
 

Bakmadan Geçme