Kabe’de vinç devrildi 107 hacı adayı öldü

Suudi Arabistan’ın Mekke kentindeki Kabe’de bir inşaat alanındaki vinç kulesinin çökmesi sonucunda en az 107 hacı adayı hayatını kaybetti.

Ölenler arasında iki, yaralılar arasında iki Türkiyeli yurttaşın da bulunduğu belirtildi.

Facia, hacı adaylarının bulunduğu bölümde bir vincin 50-55 metre yükseklikten yüksek hızda esen rüzgardan dolayı devrilmesi nedeniyle meydana geldi.

Suudi sivil savunma yetkilileri en az 238 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Mekke’de dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış bugün sel baskınlarına neden olmuştu.

Kabe’de bulunan Hürriyet gazetesi Muhabiri Fatma Aksu,“Fırtına ve yağmur başladı, caddeler kısa süre içinde göle döndü” dedi.

Aksu, vince yıldırım düştüğü ve aşırı rüzgardan devrildiğine dair iki iddia olduğunu belirtti. Kabe’yi genişletme projesi kapsamında her yerin inşaat alanına döndüğünü ifade eden Aksu, her yerde vinç bulunduğunu aktardı.

‘Trabzonlu bir hacı adayı hayatını kaybetti’

Diyanet Görevlisi Ahmet Turan Yıldız ise yaralılar arasında Mehmet Ali Turan adlı bir hacı adayının bulunduğunu, ancak durumunun iyi olduğunu söylerken, “Trabzonlu bir hacı adayının ise hayatını kaybettiği belirtiliyor” dedi.

Diyanet TV Haber Müdürü Osman Yılmaz, Diyanet İşleri Hastanesi’nden aldığı bilgilere göre iki Türkiyeli hacı adayının hayatını kaybettiğini duyurdu. Bu bilgi Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından da doğrulandı. Görmez yaralı sayısını ise 19 olarak verdi.

Bakmadan Geçme