IŞİD'ten Hamas'a Tehdit: Kökünüzu Kazıyacağız

Irak ve Suriye'de topraklarını genişleten, Afganistan'da Taliban'ın, Yemen'de El Kaide'nin ‘tahtını sallayan' ve 'sempatizanları' aracılığıyla dünyanın farklı ülkelerinde saldırı düzenleme ‘kapasitesine ulaşan’ IŞİD, son olarak Gazze Şeridi'ne gözünü dikip Hamas'a 'Kökünüzü kazıyacağız' tehdidi savurdu.

Örgütün sosyal medyada paylaştığı bir videoda, Gazze'yi yöneten Hamas ‘başarısız ve yetersiz' olmakla suçlandı. Videodaki maskeli IŞİD militanı, ‘Gazze'de yönetime IŞİD'in geçeceği' tehdidini savurdu.

‘HAMAS ŞERİATI UYGULAMAK DA BAŞARISIZ'

 

Gazze'de Hamas'ın şeriat kanunlarını uygulamakta yetersiz kaldığını savunan militan şunları söyledi: "Yahudi devletinin, sizin, (Hamas) El Fetih'in ve tüm laiklerin kökünü kazıyacağız. Bugün Yermuk'ta (Suriye'deki Filistin mülteci kampı) ve Suriye'de olduğu gibi Gazze'de de şeriat kanunları geçerli olacak."

 

IŞİD'e ait bu video, örgütün Hamas'ı ilk kez doğrudan tehdit etmesi açısından kritik önem taşıyor.

Hamas yetkilileri, radikal İslamcı örgütlerin Gazze'de güç kazanmaması için çaba sarf ettiklerini dile getiriyordu. Ancak İsrail ise Hamas ve IŞİD'in birlikte hareket ettiğini savunuyordu. Nitekim İsrail İstihbarat Bakanı İsrail Katz, IŞİD ve Hamas'ın Sina Yarımadası'nda kaçakçılık, silah ticareti ve saldırılar konusunda işbirliği yaptığını öne sürüp "Gazze için birbirleriyle rekabet ettiklerini biliyoruz. Ancak Yahudiler konusunda amaçları ortak" açıklamasını yapmıştı.

Tamamını oku: http://tr.sputniknews.com/ortadogu/20150701/1016298787.html#ixzz3ed4cOVV5

Bakmadan Geçme