ELBAKSPOR'UN UMUDU YÜKSEKOVA'DA

Bölgesel Amatör Lig 1'inci Grupta şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz Elbakspor pazar günü Başkale İlçe Stadyumu'nda ağırladığı Yüksek Ovaspor'u 2-1 yenerek şampiyonluk yolunda önemli bir engeli daha aştı.

Rıdvan CAN

Geçen hafta Bingöl'de şampiyonluk yolunda 3 puanı rakibine kaptıran Elbakspor hafta sonu kendi evinde aldığı Yüksekova galibiyetinin ardından 12 Bingölspor'un da  Muşspor ile deplasmanda berabere kalması Elbakspor'u şampiyonluk için yeniden umutlandırdı.

 

Hafta sonu BAL liginin 21'nci haftasında oynanan karşılaşmaların ardından ligin son haftasına 12 Bingölspor 46, Elbakspor 45 puanla giriyor.

Ligin son haftasında Elbakspor Kızıltepe deplasmanına çıkarken, 12 Bingölspor ise, Başkale İlçe stadında Yüksekovaspor'un konuğu olacak.

Şampiyonluğu belirleyecek son hafta maçlarında 12 Bingölspor Yüksekovaspor'a kaybeder Elbakspor ise Kızıltepespor'u yendiği takdirde Elbakspor ligin şampiyonu olacak ve  adını Play-off'a yazdıracak.

 "HEDEFLEDİĞİMİZ NOKTADAYIZ"

Elbakspor Kulüp Başkanı Rıdvan Sarı, Ligin son haftasına girilirken, şampiyonluğa bir adım daha yaklaştıklarını sözlerine ekledi.

Ligde zorlu bir sürece girdiklerini vurgulayan Başkan Rıdvan Sarı, "Geçen hafta  deplasmanda oynadığımız 12 Bingölspor maçını yapılan haksızlıklar karşısında hak etmediğimiz mağlubiyetle kapatmış 12 Bingölspor'un 3 puan gerisine düşerek şampiyonluk yolunda büyük bir avantajı kaybetmiştik. Hafta sonu evimizde aldığımız Yükseova galibiyeti 12 Bingölspor'un ise deplasmanda Muşspor'la 0-0 berabere kalmasıyla avantajı çevirdik. Haftaya deplasmanda Kızıltepe'yi yendiğimiz takdirde Yüksek Ovaspor'un da Bingölspor'u yenmesi bizi şampiyon yapacak. Elbakspor'un hedefi şampiyonluktur. Böyle bir camiada kulüp başkanlığı yapmak kolay değil. Beklenti yüksek. Çünkü bizde onun bilinciyle hareket ettik, kaliteli ve iyi oyuncuları kadromuza kattık. Geldiğimiz süreçte camia olarak başarıyı sonuna kadar hak ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Şampiyonluk için son bir 90 dakikanın olduğunu vurgulayan Başkan Sarı, hafta sonu deplasmanda telafisi olmayan bir maça çıkacaklarını belirterek, "Elbakspor'un Spor Toto 3'ncü Lig'e çıkması gerekiyor. İnşallah sezonun sonunda şampiyon olacağız." dedi.

Bakmadan Geçme