Bir Fidan Bir Umut Derneği Kuruldu

Kuruluş işlemlerini tamamlayan ve yakın bir zamanda faaliyete başlayacak olan “Bir Fidan Bir Umut Derneği” Van’ın yeşil alan sorunun çözmeyi hedefliyor.

Vansesi Haber Merkezi

Van’ın yeşil alan ağaçlandırma sorununu çözmek amacıyla Bir Fidan Bir Umut Derneği çatısı altında bir araya geldiklerini ifade eden dernek yöneticileri, “Gelecek nesillere yeşil ve temiz bir dünya bırakmak için kararlı bir şekilde Van’ı yeşillendirmek adına Bir Fidan Bir Umut Derneğini kurduk. Gönüllülük esasıyla Van’ı ağaçlandırma için yola çıktık. Bunun içinde ciddi bir proje hazırladık. Bu proje ile çok kısa bir sürede Van’da belirlenen yerlerde ağaçlandırma çalışmalarımız başlayacağız” ifadelerini kullandılar.

Derneğin ayrıca kuruluş amacından kısaca söz eden dernek yöneticileri, “Dünyadaki doğa varlıklarının korunmasına yönelik bilincin gelişmesine ve yayılmasına katkıda bulunmak, katılımcılığa teşvik etmek; ağaç ve doğa dostlarının sevgilerini eyleme dönüştürülmesine yardımcı olmak, mümkün olduğu kadar ağaçları fotoğrafları ile tanıtmak, üyelerimizin ağaçların tanıtım alanına serbestçe bilgi girmesi ve yorum yapması için gerekli altyapının hazırlanmasını sağlamak, doğal çevreyi ve ağaçları korumak adına gerçekleştirilecek her türlü projeyi geliştirmek ve organize etmek, var olan projelere destek vererek katılımcı olmak, oluşturduğumuz sürekli büyüyen fotoğraf arşivi ile ağaç severlere, çocuklara, gençlere ve paydaşlara büyük bir kaynak sağlamak için çalışacağız. Ayrıca oluşturacağımız  platform ile Türkiye’nin en küçük birimlerine kadar sesimizin duyulmasını sağlayarak referans gösterilen bir oluşum olmayı amaçlamaktayız” denildi. 

Bakmadan Geçme