Vali Balcı'dan canlı hayvan pazarına ziyaret 

Vali Ozan Balcı, canlı hayvan pazarını ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.

Başlatılan koyunculuk projesini vatandaşlara anlatan Vali Balcı, “Çok önem verdiğim koyunculuk projemiz tüm hızıyla başarılı bir şekilde devam ediyor. Şuana kadar 1766 aileye 175 bin 533 koyun verildi. Çiftçilerimiz 401 milyon 246 bin TL kredi kullandı.

Projemiz ile her aileye 100’er koyun olmak üzere 10 bin aileye 1 milyon koyun verme hedefimiz var. Projemizde çiftçilerimize 1 yıl geri ödemesiz 5 yıl vadeli sıfır faizli kredi sağlıyoruz. Projeden yararlanan çiftçilerimizin hayvanlarına veterinerlik hizmetleri, arazide hayvanlarını sulamak için kullandığı sıvat ve gölgelik desteklerimiz var. İlimiz, Türkiye’de mera alanları ve küçükbaş hayvan sayısı bakımından ilk sıralarda. Projemiz ile inşallah önümüzdeki yıllarda küçükbaş hayvan varlığı 7-8 milyon olacak. Çiftçimiz zenginleşecek” dedi.

Ziyarette Vali Balcı’ya Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, İpekyolu Kaymakamı Abdulkadir Umut Kasman, AK Parti İl Başkanı Emre Güray, İl Milli Eğitim Müdürü M. Nurettin Aras, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yalçın Özdemir, Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, Afad İl Müdürü Mehmet Ulutaş, SGK İl Müdürü Abidin Göksoy ve Defterdar Murtaza Kamar eşlik etti.
 

Bakmadan Geçme