Hüda Par: STK’ların açıklamasına katılmıyoruz

Edremit TOKİ konut alanında parti ve aday tanıtım çalışmaları kapsamında broşür dağıtan üyelerine sopalı ve bıçaklı saldırı yapıldığını, saldırı neticesinde iki partililerinin bıçakla yaralandığını birinin durumunun ise ağır olduğunu belirten Hür Dava Partisi İl Başkanlığı yapılan saldırıyı basın açıklamasıyla kınadı.

Vansesi Haber Merkezi

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “ Söz konusu saldırı içerisinde BDP Edremit Meclis üyeleri adaylarının da bulunduğu bir grup tarafından gerçekleştirilmiştir. Söz konusu meclis üyelerinin isimleri tespit edilmiş ve kolluk güçleriyle de paylaşılmıştır. Olay yeri tutanakları, görgü ve müşteki şikâyetleri, alınan araç plakaları bu hususları doğrulamaktadır.

Bilindiği üzere Van İlinde faaliyet yürüten Sivil Toplum Kuruluşları şiddet ve saldırıların bitmesi adına bir çalışma yapmış ve bu çalışma kapsamında partimize de ziyarette bulunmuşlardır. Bizlerde bu çalışmaya destek vereceğimizi amacımızın, halkımızın huzur ve selameti olduğunu ve bunu sağlamaya yönelik her adımı destekleyeceğimizi belirtmiş ve bu görüşme ve açıklamalar basına da yansımıştı.

Yine bu STK’lar diğer partilerle de görüşmüş onlar da aynı çalışmayı destekleyeceğini belirtmişlerdi. STK’lar dün yapmış oldukları toplantı ile bir metin hazırlamış ve bu metni dün kamuoyu ile paylaşmıştır. 

Ancak daha mutabakat metninin hazırlandığı günün akşamı BDP yukarıda ayrıntısını anlattığımız şekliyle, Partililerimize saldırmış ve bu metni sözlü olarak onaylasa da fiiliyatta saldırı alışkanlığını sürdüreceğini ortaya koymuş oldu.

Dikkat edilecek olursa Van İlinde seçime girecek partilerden olan Ak Parti, Hüda Par, CHP,Saadet,Hakpar,MHP  arasında gayet düzeyli ve karşılıklı saygı çerçevesinde yürüyen bir seçim yarışı sürmekte ve bu partiler arasında bu güne kadar da bir saldırı veya kavga meydana gelmemiştir.Buna rağmen yukarıda sayılan partilerin tamamına yönelik saldırıların arkasında BDP bulunmaktadır.Bu durum bir partinin sürekli saldırgan tavırlar içerisinde olduğunu diğer partilerin ise, sürekli mağdur konumunda olduğunu göstermektedir.

Yine önceki gece yapılan saldırı aynı zamanda Bu STK inisiyatifine de hakaret niteliğindedir.

Bu durumda Sivil toplum kuruluşlarının, önceki gece yapılan saldırı sonrası, söz konusu saldırı ve saldırgan taraf olan BDP’yi kınamak yerine, sanki tüm partiler arasında bir kavga varmış gibi tüm partileri sağduyuya çağırmalarının bir anlamı bulunmamaktadır. Bu nedenle saldırgan tarafı kınamayan, onu halk vicdanın da mahkum etmeyen, soyut, yuvarlak cümlelerle kurulmuş bir sağduyu çağrısı bize ve saldırıya uğrayan diğer partilere de haksızlıktır.

Bu nedenle STK’ların oluşturmuş olduğu sonuç metnine katılmadığımızın bilinmesini isteriz. Yine dün akşam yapılan saldırıyı lanetliyor. Tüm vicdan sahibi STK ve kanaat önderlerini bu saldırılara karşı bir duruş sergilemeye davet ediyor ve sorumluluk alma çağrısında bulunuyoruz.” 

Bakmadan Geçme