• Haberler
  • Güncel
  • Her gün artan fiyatlar alım gücünü düşürdükçe düşürdü Vatandaş üretim istiyor

Her gün artan fiyatlar alım gücünü düşürdükçe düşürdü Vatandaş üretim istiyor

Her gün artan gıda, sebze, meyve fiyatları nedeniyle Ramazan ayını zamlarla, sıkıntılarla geçiren vatandaşlar, ekonomik krizin reçetesinin üretim olduğunu belirterek, 'Ekonomik kriz tüm vatandaşları olduğu gibi en çokta dar gelirli vatandaşları etkiledi. Temel gıda ürünlerine erişimde zorlanıyor, sebze, meyve alamıyoruz. Ülke ekonomisi ancak üretimle düzlüğe çıkar. Hükümetin bir an evvel üretime yönelik adımlar atması gerekmektedir' dediler.

Burhan Ergin

Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz günden güne derinleşiyor. Her gün yeni zamlarla güne uyanan vatandaşlar, alışveriş yapamaz hale geldi. Zamlarla girilen Ramazan Ayı’nda, yoksulluk halkın sofrasına yansıyor. Gazetemize açıklamalarda bulunan Van’lılar, ekonomik krizin gün geçtikçe derinleştiğini belirterek, “Eskiden Ramazan Ayı sevinçle karşılanırdı. Şimdilerde Ramazan Ayı’nın farkında bile değiliz. Sadece Ramazanın adı kaldı. Ekonomik kriz herkesimin belini büktü. Alışveriş yapamaz noktaya geldik. Yetkililer derhal somut çözüm üreterek fiyatları aşağı çekmelidirler” dedi.

“Bu pahalılığa son verilmeli, halka yardım edilmeli”

Ekonomik krizin insani değerler üzerinde de büyük tahribatlar yarattığını belirten vatandaşlar, “Huzur kalmadı. Yaşantımız her gün daha kötü bir hal alıyor. Kimse artık karnını doyuramıyor. Ramazan ayındayız, kimse evine misafir çağıramıyor. Geçtiğimiz yıl 20 liraya aldığımız ürünleri, bu yıl 50 liraya alamıyoruz. Son bir yılda gıda ürünlerine yüzde yüzün üzerinde zam yapıldı. Özellikle sebze meyve fiyatlarında çok ciddi artışlar yaşandı. Allah aşkına bir adet marul 15 lira olur mu? Elektriğe, doğalgaza ciddi zamlar yapıldı. Bu pahalılığa son verilmeli, halka yardım edilmeli. İnsanlar bu krizde bir, birlerine yardım edemez, zekat veremez hale geldiler” diye konuştular.

“Üretime yönelik somut adımlar atılmadan fiyatlarda düşüş sağlanamaz”

Aldığımız ürünleri ertesi gün daha pahalı almak zorunda kalıyoruz. Şuan halk ekonomik olarak çok zor durumda. Önceden 500 liralık market alışverişiyle her şeyimizi alabiliyorduk. Şimdi bin lira veriyoruz ama istediğimizi tam olarak alamıyoruz. Geçim sıkıntısı yaşıyor geçinemiyoruz. Ülke bu darboğazdan ancak üretimle çıkabilir. Üretime yönelik somut adımlar atılmadan fiyatlarda düşüş sağlanamaz. İnsanların refah içerisinde yaşamlarını sürdürebilmesi için üretici kesimin teşvik edilerek muhakkak desteklenmesi gerekmektedir. Hükümetin bir an evvel üretime yönelik adımlar atması gerekmektedir” diye konuştular.

Bakmadan Geçme