Halkımız dürüstlüğe ve adalete hasret kalmış

Parti olarak referanslarının İslam olduğunu belirten Hür Dava Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Mehmet Mehdi Oğuz: Bizim için insanın rengi, dini, dili, ırkı aynıdır.

Vansesi Haber Merkezi

Hür Dava Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Mehmet Mehdi Oğuz, Hüda Par Van İl Başkanı Rasim Sayğın, Hüda Par Tuşba Belediye Başkan Adayı Faruk Tasan ve partililerden oluşan heyet Tuşba’da ev ziyaretlerine devam ediyor.

Parti olarak referansımız İslam’dır

Seçim çalışmaları çerçevesinde yaptıkları ziyaretleri değerlendiren Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Av. Mehmet Mehdi Oğuz, “Bizim asıl gayemiz insanları manevi buhrandan kurtarmaktır. Çünkü bizim parti olarak referansımız İslam’dır. Bizim için insanın rengi, dini, dili, ırkı aynıdır. Yıllardır bu coğrafyada bulunan halklar ötekileştirilmiştir. Ötekileştirme neticesinde halk zulme uğramış, köylerin isimleri değiştirilmiştir ”dedi. Belediye yöneticilerinin uygulamalarına da değinen Oğuz, “Belediye bir bütündür. Eğer ortada yapılmış bir yanlışlık varsa bu yanlıştan tek kişi sorumlu tutulamaz. Bizler geceli gündüzlü çalışıyoruz, halkımıza gidiyoruz, Hüda Par’ın gaye ve hedeflerini anlatıyoruz. Gittiğimiz bütün evlerde, meclislerde, kahvelerde, köylerde ve ilçelerde beklentilerimizin çok üstünde yoğun bir teveccüh ile karşılaştık. Belediyelere talip olduğumuzu, bu işi yapacak olanların gerçek manada Allah’tan korkması gerektiğini belirttik. Ziyaret ettiğimiz evlerde gördük ki halk dürüstlüğe ve adalete hasret kalmış. Bizler de dürüst belediyecilik gerçek hizmet anlayışını belediyelere hâkim kılacağız, kazandığımızda halkımızla birlikte belediyeleri yöneteceğiz” diye belirtti.

Halkımızın sorunlarını biliyoruz

Oğuz’un ardından konuşan Tuşba Belediye Başkan adayı Faruk Tasan, “Halkımızın maddi ve manevi sorunlarını biliyoruz. Bu sorunları, İslami ve insani perspektifle çözmek için adayız.” dedi. Tasan, geçmiş yıllarda yöneticilik  yaptıkları Sivil Toplum Kuruluşlarında tecrübe kazandıklarını ifade ederek, “Tuşba’da 4 yıl bir Sivil Toplum Kuruluşunun başkanlığını yaptığını, toplumun maddi ve manevi sorunları yakından gördüklerini söyledi. Tasan, “Birileri yanlış olan şeyleri bilmesine rağmen,  devam ettiriyor. Özellikle üstten inme anlayışı, kendi etrafında bulunan bazı kitlelere, çıkar sağlama amaçlı işleri gördük. Biz yapılan bu yanlışları düzeltmek, toplumu bilinçlendirmek amacındayız. Bizim parti olarak iki gayemiz vardır. Birincisi maddi kalkınma, ikincisi ise manevi kalkınmadır.  Manevi olarak kalkınırsak, maddi kalkınma arkasında gelecektir. Bizim belediyecilik anlayışımız bu şekilde olacaktır.  Gün geçtikçe yaptığımız çalışmalarımız göstermiş olduğumuz azimle kendimizi ispatlayacağız” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme