GÜNDEM KAHVALTI

Yarın Van Kalesi Atatürk Kültür Parkı alanında yapılacak olan 'Dünyanın En Kalabalık Kahvaltı Sofrası' rekor denemesine Van dışından çok sayıda konuk katılıyor.

Rıdvan Can

Rekora katılmak üzere il dışında bulunan çok sayıda Vanlı dünden itibaren Van’a gelirken Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu kahvaltıya katılmak üzere bugün özel uçakla Van’a geliyor.

Bakan Yılmaz kahvaltıya katılacak

Geceyi Van’da geçirecek olan Bakan Yılmaz pazar günü sabah Van Kalesi önünde yapılacak olan ‘Dünyanın En Kalabalık Kahvaltı Sofrası’ programına katıldıktan sonra Tuşba Belediye Başkanlığı ve AK Parti Van İl Başkanlığını ziyaret ederek.  Tekstilkent, Fuar ve Kongre Merkezi ile Urartu Müzesi’nde incelemelerde bulunacak olan Yılmaz’ın daha sonra Ankara’ya hareket edeceği kaydedildi.
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu bugün Van’a gelerek geceyi kentte geçirmesinin ardından sabah saatlerinde “En Kalabalık Kahvaltı Sofrası” programına katılacak.  Ardından valilik, TSO ve Ticaret Borsası’nı ziyaret edecek olan Hisarcıklıoğlu helikopterle Hakkâri’ye geçecek.

Oteller doldu

'Dünyanın En Kalabalık Kahvaltı Sofrası' rekor denemesi nedeniyle Van’a il dışından gelen konuklar Van’da bütün otelleri doldurdu. Otel yöneticileri rekor denemesi nedeniyle otellerde boş yatak kalmadığını belirtti. Doluluk oranının yüzde yüzlere ulaşmasından memnuniyet duyan otel yöneticileri organizasyonun turizm sektörünü olumlu etkilediğini ifade ettiler.

Görevli sayısı arttı

ABD’ye ait olan Dünyanın en kalabalık kahvaltı rekorunu kırmak için son hazırlıklar tamamlanırken Van’a gelen Guinness temsilcileri kahvaltı yapılacak Atatürk Kültür Parkı’nda görevlendirilen bin kişiye ek olarak 600 gönüllünün daha görevlendirilmesini istediler.  Görevlendirilen 600 günüllü bugün özel eğitime alınacak. 

Eğlence yerleri dolu

Rekor için il dışından gelen konuklar Van’da eğlence yerlerinin de yüzünü güldürdü.  Otel, bar, taverna ve diğer eğlence yerlerinde rezervasyonları kapatıldığını söyleyen işletmeciler, etkinlik nedeniyle rekor sayıda müşterinin geldiğini,  yarın kahvaltı rekorunun da kırılacağını söylediler.

Bakmadan Geçme