• Haberler
  • Ekonomi
  • Enflasyon verilerine altın ve dolar tepki vermedi! İslam Memiş, çarpıcı ilk tahmin...

Enflasyon verilerine altın ve dolar tepki vermedi! İslam Memiş, çarpıcı ilk tahmin...

Enflasyonda kritik veriler açıklandı. Gram altın ve dolar kuru açıklanan verilere karşı tepkisiz kaldı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten kritik veri sonrasında dikkat çeken yorum geldi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kritik enflasyon verisini açıkladı. Enflasyon, son ayların en yüksek seviyesine çıktı. Enflasyon beklentileri aşsa da  Merkez Bankası'nda yaşanan atamalar ve verilen güven doğrultusunda döviz ve emtia fiyatlarında yükseliş gerçekleşmedi. TÜİK'in açıkladığı veriler öncesinde sakin seyreden dolar, 27 TL'nin üstüne ataklar yaptı, gram altın ise 1680 TL'nin altında fiyatlandı.

İSLAM MEMİŞ'TEN ENFLASYON SONRASI İLK TAHMİN
Enflasyon verileri sonrasında Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken yorum geldi. Eylül ayında açıkanacak Orta Vadeli Programa dikkat çeken Memiş, hükümetin KKM'ye alternatif olacak adım atacağını söyledi.

Rekor üstüne rekor kıran Borsa İstanbul'la ilgili sık sık uyaran İslam Memiş'in açıklamaları şu şekilde:

BORSADA DÜŞÜŞ MÜ GELİYOR?
"4.400 puan seviyesinden başlatmış olduğu bu yükseliş süreciyle birlikte mutlaka zaman zaman kar satışları gelecektir. Sağlıklı yükselişlerin olabilmesi için de teknik olarak da sağlıklı satışların gelmesi gerekiyor.

Zaman zaman bu satış dalgaları gelince yani 7 bin puan altını görünce yatırımcı paniklememeli, ilave için fırsatlar sunduğunu bilmesi gerekiyor. Borsa tarafındaki pozitif görünüm teknik olarak devam ediyor.

Kısa vadeli satış dalgası yaşanabilir, bu da portföylerini çeşitlendirmek için fırsat oluşturabileceğini söyleyebilirim."

Gram altın tepkisiz, dolar durgun! İslam Memiş, enflasyon sonrası ilk tahminini yaptı

TEPKİSİZ GRAM ALTIN ALIM FIRSATI SUNUYOR
1933 dolar seviyesine kadar geri çekilen Ons altınla 1676 TL'ye kadar inen gram altın, enflasyon rakamlarına tepki vermedi. 1680 TL'nin altında seyreden gram altın için İslam Memiş, alım fırsatı dedi. Memiş, "Ons altın 1936 dolar seviyesinde. Ağustos ayındaki beklentimiz gerçekleşti. 1936 seviyesinin üstüne çıkarsa tepki alımıyla yükselişler görülebilir, ama kısa vadeli 1920 dolar destek seviyesi var.

Ağustos ayında 2 bin doların üstüne tepki yükselişleri yaşanabilir. Bu yıl için 2.150, 2.350 dolar aralığında ONS altın tarafında bir atak bekleniyor piyasalarda. Yatırımcısı ONS altın tarafına dikkat etmesi gerekiyor. Ons altındaki çekilme ve Dolar/TL'deki durgunlukla gram altın 1700 TL'nin altına sarktı. 1690-1700 bu bant aralığında geziyor. Kısa vadeli düşüşler kalıcı olmayacak. 1680-1730 bant aralığı mutlaka takip edilmeli. Yıl sonuna kadar 1.800 lira seviyesini beklemeye devam ediyoruz. Yatırımcısı 1.700 lira seviyesi altındaki rakamları kısa vade için alım fırsatı olarak değerlendirebilir. Düşüşler kalıcı olmayabilir. Ons altın gram altına hızlıca destek verebilir" dedi.

Gram altın tepkisiz, dolar durgun! İslam Memiş, enflasyon sonrası ilk tahminini yaptı

DOLAR DOYGUNLUK NOKTASINA GELDİ
"Dolar yatımcısı biraz temkinli olması lazım" diyen Memiş, Eylül ayında açıkalnacak Orta Vadeli Program ile Kur Korumalı Mevduat'a alternatif açıklanacağını söyledi. Memiş, "Dolar kurunda 27,50-27,70 dirençlerine dikkat edilmesi gerekiyor. Doygunluk noktasına gelindi, aşağı yönlü hareketler gerçekleşebilir. Borsa ve KKM'nin getirisi daha cazip olduğu için dolar talebi şu anda yok. Önemli hatırlatma, Eylül ayında orta vadeli program açıklanacak. Ve bu programın içerisinde muhtemelen yine enflasyon getirisi noktasında Türk lirasını destekleyen bir ürün açıklanabilir. O yüzden dolar tarafını önemsiyorum. Uluslararası piyasalarda dolar endeksi 100 puanın altına sarkabilir" diye konuştu.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme