Van'da seyyar satıcılar kaldırılıyor

Büyükşehir Belediyesi 13 Mayıs Pazartesi günü (bugün) itibariyle şehir merkezinde seyyar satıcılara izin vermeyeceklerini belirtti.

Yapılan açıklamada, kentleşme, kent bilinci ve temiz kent kavramlarının geri plana atıldığı ve şehrin ciddi şekilde görüntü kirliliği yaşandığı vurgulandı. Van'ın birçok cadde ve sokağında düzensiz bir şekilde seyyar tezgahların kurulduğu ve esnafın masa ve sandalyelerini düzenli olmayan bir biçimde yerleştirdiği ifade edildi.

Bu durumun kent genelinde ciddi bir görüntü kirliliği yarattığı ve vatandaşların tepkisine neden olduğu belirtilen açıklamada, belediyenin Zabıta Daire Başkanlığı tarafından bu düzensizliğin ortadan kaldırılması için çalışmalara başlandığı dile getirildi. Seyyar satıcılar ve esnafın uyarıldığı ve bu düzensizliğin giderilmesi için bir takvimin belirlendiği bildirildi.

Açıklamada, Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından, sokak ve kaldırımların görüntü kirliliğine neden olan tüm tezgahların 13 Mayıs Pazartesi günü itibariyle kaldırılacağı vurgulandı. Seyyar satıcılar ve çarşı esnafından belediyenin uyarısını dikkate almaları ve gereğini yapmaları istendi.

Açıklamanın devamında, kentin herkesin ortak malı olduğu ve ancak birlikte hareket edilirse tahribatın üstesinden gelinebileceği vurgulandı. Van'da yaşayan vatandaşların birbirlerinin haklarına saygı duyduğu sürece birlikte hareket edebilecekleri ifade edildi.

Büyükşehir Belediyesi'nin seyyar satıcılara izin vermeme kararı, şehir merkezinde düzenin sağlanması ve görüntü kirliliğinin önlenmesi amacıyla atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. 

Yorumlar 2
İlk ve en büyük hizmet budur. 11 Mayıs 2024 14:02

BU ŞEHİRDEKİ YÜZ BİNLERCE İNSAN, YÜZ BİNLERCE YERLİ VE YABANCI TURİST BU GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNİ HAK ETMİYOR. KALDIRIMLAR İŞGAL ALTINDA. YOL KENARLARI İŞGAL ALTINDA. BU ŞARTLARI YARATAN ESNAFLAR KENDİ EŞİNİN, KIZININ, BACISININ, AİLESİNİN BU KALDIRIMLARDA YÜRÜMESİNDEN DAHA DOĞRUSU RAHAT, GÜVENLİ VE HUZURLU YÜRÜYEMEMESİNDEN RAHATSIZLIK DUYMAZ MI? YAZIK DEĞİL Mİ? BU ŞEHİR HEPİMİZİN DEĞİL Mİ? ARTIK BELEDİYENİN SAHİDEN BU ŞEHRİ, BU ÇARŞILARI, BU KALDIRIMLARI, BU SOKAKLARI DÜZENE SOKMASINI VE ARDINDAN HER GÜN PIRIL PIRIL ETMESİNİ BEKLİYORUZ. VAN OLARAK BUNA HASRETİZ. LAFTA KALMASIN, VAN GÜZEL, BAKIMLI, TEMİZ, FERAH, KULLANIŞLI VE DÜZENLİ ÇARŞILARA SAHİP OLSUN.

HİZMET MEVSİMİ, İLGİ MEVSİMİ, GAYRET MEVSİMİ 11 Mayıs 2024 13:55

■ VBB, İpekyolu, Edremit ve Tuşba belediyelerinin PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜKLERİ bu şehrin bütün çarşılarında, semt ve mahallerindeki yakın uzak, küçük büyük yüzden fazla parkın TAMAMINDA temizlik, bakım, onarım ve yenilemeleri MAYIS ayında hızla yapıp bitirin. ■ Bu şehrin bütün cadde, sokak, ara sokaklarını tek tek mobil ekiplerle dolaşıp inceleyerek çukur, kazılı, çökük, arızalı, bozuk yerlerin HEPSİNİN tek tek özenli ve güzel bir şekilde bakım ve onarımlarını yapın. Üç merkez ilçenin her yerinde abartısız on binlerce yer göreceksiniz. ■ Üç merkez ilçede asfaltsız, parke taşsız, kaldırımsız, oluksuz bütün yolları bu aylarda mutlaka mükemmel hale getirin. ■ Bu şehrin bütün semtlerinde, bütün mahallerinde, bütün caddelerinde, bütün sokaklarında, bütün ara sokaklarında, üç merkez ilçenin her yerinde hızla süpürme, çöp ve atık toplama, özenli ve detaylı TEMİZLİK BAŞLATIN. Bu şehrin içler acısı bakımsızlığı, kirliliği herkesi usandırıyor. Bir zahmet artık bir bakın.

Bakmadan Geçme