Van Valiliği'nden kuvvetli yağış uyarısı

Van Valiliği, bölgede beklenen kuvvetli yağışlarla ilgili bir uyarıda bulundu. Valilik açıklamasında, bugün ve yarın bölgelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağının tahmin edildiği belirtildi. Ayrıca, rüzgarın da kuvvetli olacağı ve yüksek kesimlerde fırtınamsı rüzgarlarla (50-70 km/sa) birlikte eseceği ifade edildi.

Yağış ve kar erimesi sonucunda sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, çamur şeklinde yağış gibi olumsuz hava koşullarının ortaya çıkabileceği vurgulandı. Ayrıca, kuvvetli rüzgarın ağaç devrilmesi, çatı uçması, enerji nakil hatlarında kopma gibi sorunlara neden olabileceği ve deniz ulaşımında aksamalara yol açabileceği uyarısında bulunuldu.

Valilik açıklamasında vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmalarının önemine vurgu yapıldı. Halkın bu olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklı olmaları, gerekli önlemleri almaları ve yetkililerin uyarılarını takip etmeleri istendi.

Vatandaşların güvenliğini sağlamak için ilgili kurumlar tarafından gereken tedbirlerin alındığı belirtilen açıklama, halkın dikkatini çekmeyi amaçlıyor. Van Valiliği, vatandaşlara bu uyarıyı saygıyla ve önemle duyurdu.
 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme