Dilekçi: Herkese Eşit Hizmet Edeceğiz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, il yöneticileri ile birlikte gazetemize teşekkür ziyaretinde bulundu. Bizler Van'da ağır bir sorumluluğun altında olduğumuzun bilincindeyiz diyen Dilekçi: 'Ayrım yapmadan herkese eşit bir şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz 'dedi.

İlhan Siyahtaş

 7 Haziran seçiminde 7 milletvekili çıkaran HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi seçim sürecinde objektif habercilik gerçekleştiren gazetemize teşekkür etti.

Gazetemizi ziyaret eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi ve il yöneticileri Gazetemiz Yazı İşleri Müdür İkram Kali ile seçim süreci ve güncel konular üzerine karışlıklı sohbette bulundu. 

7 Haziran seçimlerinde sundukları katkıdan ötürü basın kuruluşlarına teşekkür ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten HDP Eş Başkanı Veysi Dilekçi, " Seçimde aldığımız başarı herkesin başarısıdır. Seçim sürecinde yorulan,  görevlerini yapan bütün gazetelerimizi ziyaret edip teşekkür ediyoruz. Ancak bir yandan sevinç, bir yandan hüzün yaşıyoruz. Önceki gün Kobani'de kime hizmet ettiği belli olmayan bir örgütün sivillere yönelik gerçekleştirmiş olduğu bir katliam söz konusudur. Bu katliamı lanetliyoruz. Bu katliamın amacı belli, bu katliam halklarımız özerkliklerine yönelik bir katliamdır. Yine YPG güçlerine karşısında yaşadıkları hezimetin intikamını alma zihniyeti içerisindedirler. Bu anlamda açımız derindir. Büyük bir acı yaşıyoruz. Bu çok iyi bilinmeli ki, halklarımız bu vahşi barbarlara gereken dersi verecektir. Bu kutsal ayda, bu vahşetin yapılmasını Allah bile kabul edemez. Burada herkese büyük görevler düşüyor. Bu konuda İslam aleminin bu vahşi örgüte gerekli dersi vermesi gerekir. Kutsal değerlerimize saldıranlara artık toplumun dur demesi gerekiyor. Bunlara yaşama şansının tanınması lazım." dedi.

'Seçimi Kazanan Halklarımız Olmuştur'

Bu seçimde basın emekçileriyle hep birlikte yorulduk diyen Dilekçi, " Bu seçimde halkımız kazandı. 80'nci hükümet tarafından getirilen baraj uygulaması halkımız tarafından yerle bir edildi. İlk defa parlamentoya kendi kimlikleri, kültürleri, kendi inançları ile katılan yeni parlamenterlerin var. Kadın vekil oranı istediğimiz kadar olmasa dahi yine en çok kadın vekilin HDP tarafından meclise gönderilmesi güzeldir. İnsanlar tek başına bir iktidarın getirdiği olumsuzlukları gördü. Halkımız tek bir partiye tek başına iktidar olma şansı vermedi. Bu doğru okunmalıdır. Halklarımız bu anlamda doğru bir tercihte bulunmuştur. Bu ülke farklı kimliklerin, farklı inançların, farklı görüşlerin bir arada ortak yaşama ortak sorunların çözme iradesini ortaya koymuştur. En önemli kazanımlardan biriside siyası parti olarak HDP'nin kazanımıdır. Halk, partimize Türkiye genelinde yüzde 13'lik bir oy oranı ve 80 milletvekili ile parlamentoda güçlü temsil etme şansı verdi " dedi. 

 HDP Eş Başkanı Veysi Dilekçi," Van'da da yoğun bir seçim çalışması yürüttük. Bu seçimde gönüllü çalışanlar vardı. Bu seçimde basının büyük emeği var. Bizler bu işin öncülüğünü yapıyorduk, bizler gibi koşturan, meydanlarda bizleri yalnız bırakmayan, objektif, bağımsız habercilik anlayışıyla mesleklerini yürüten basın emekçilerinin emeği büyüktür. Bizde bu emeklerinden dolayı basın kuruluşlarımızı nezaketen ziyaret ederek teşekkür etmek istedik. Bu emeğin karşılığı bir teşekkür yeterli değildir ama bizler teşekkürü esirgememiz gerekiyor. Bu anlamda Vansesi Gazetesi Van'ın en eski ilk gazetesidir. Vansesi Gazetesi ve çalışanlarının bağımsız, objektif, doğru habercilik anlayışını kutluyoruz.  Halkımızın doğru güncel haberleri öğrenmesine gazetenizin ciddi anlamda katkıları olmuştur. Sizin şahsınızda Vansesi ailesine ve çalışan emekçilerine sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

"Bizler bu kentin temel sorunlarını biliyoruz"

Elde edilen başarı nedeniyle zafer sarhoşluğuna, kibre bürünmeyeceklerini kaydeden Dilekçi şunları söyledi:  " Bizler Van'da ağır bir sorumluluğun altında olduğumuzun bilincindeyiz. Ama şunu herkes çok iyi bilmeli ki, bu kentte bizlere verilen yüzde 75 oy, 7 milletvekili, 12 belediye bizleri zafer sarhoşluğuna, kibre büründürmeyecektir. Kente yaşayan her insanımızın mutlu huzurlu, özgür olma hakkı vardır. Biz bu anlayışla hareket ediyoruz. Bir siyasetçi en fazla mutlu eden şey yaptığı ve yapacağı hizmettir. Biz düşünce farkı gözetemeden, bugüne kadar hangi siyasal partiye tercih yapıldığı sorusunu sormadan bunun farkını ortaya koymadan, ayrım yapmadan herkese eşit bir şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz. Bizler bu kentin temel sorunlarını biliyoruz. Biz Türkiye ortalamasının çok gerisinde olan bir iliz. Sosyal yaşam anlamında, ekonomik anlamda ve yaşamın diğer alanlarında çok gerisinde olan bir kentiz. Seçilen milletvekili arkadaşlarımız da bunun bilincindedirler. Varlık gerekçeleri de budur zaten. Toplumsal sorumluluğun bilincinde hareket ederek bunun çabası içerisinde olacağız. Umarım bunu başarıya ulaştırırız. Allah bizleri halkımıza karşı mahcup etmesin"

"Van'ın sorunlarının en büyük muhatabı HDP'dir"

Yazı İşleri Müdürü İkram Kali, Van'ın 78 yıllık ilk gazetesi olma sorumluluğu, misyonu ile seçim sürecinde ve sonrasında bağımsız, doğru tarafsız habercilik yapmaya çalıştıklarını söyledi. Yerel ve genel seçimler sonrası Van'ın sorunlarının en büyük muhatabının artık HDP'nin olduğunu, Vanlıların huzurlu, yaşanılabilir bir kent özlemi içinde bulunduklarını belirten Kali, HDP Eş Başkanı Dilekçi ve yönetimine ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

Bakmadan Geçme