DBP Tuşba’da Yeni Yönetimini Belirledi

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Tuşba 2. Olağan kongresi yapıldı.

İlhan Siyahtaş

DBP Van İl Eş Başkanı Avukat Miraz Çallı, Demokratik Ulus anlayışıyla Demokratik Özerkliği inşa edeceklerini belirterek, eğitim ve örgütlenme alanında çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını kaydetti.

Kongreye DBP Van İl Eş Başkanı Avukat Miraz Çallı, HDP Van İl Eş Başkanları Veysi Dilekçi, Derya Hayva, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban, İlçe Eş Başkanları ve DBP-HDP İl Yöneticileri katıldı.

 DBP Van İl Eş Başkanı Avukat Miraz Çallı, “HDP ile Kürtler seçime tek parti olarak girecek. AKP yıllardır yüzde 10 barajı sayesinde tek başına iktidar, bu yüzden barajı düşürmüyorlar ama biz HDP ile o barajı yıkacağız. Bunun içinde önce inanmalıyız. Biz sadece Kürdistan’da alacağımız oylarla bile barajı aşabiliriz, ya da İstanbul’da milyonlarca Kürt var. Onların oyu da barajı aşmamıza yeter. Ama bunun için çok çalışmalıyız” dedi.

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen kongrede DBP Eş Başkanlığına Fatma Yaşar ve Saim İpekten seçilirken, yönetim kurulu üyeliklerine, Veysel Güntin, Rukiye Ürün, Salih Özhekti, Selim Kaya, Yağmur Akpınar, Ercan Yılboğa, Ali Yıldırım, Sekna Şahin ve Rıdvan Begle seçildi.

Bakmadan Geçme