Büyükşehir’den Turizm Atağı

Van Büyükşehir Belediyesi “Turizm Zabıta” turizm çalışması başlattı. Büyükşehir Turizm Müdürlüğü ve Zabıta Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışma sonucu ilk aşamada 6 kadın ve 6 erkekten oluşan 12 kişilik turizm zabıtası İngilizce dil eğitimi sonrası görev yapacak. Kentin 3 noktasında turizm danışma ofisi kurulacak.

Vansesi Haber Merkezi

Urartuların başkenti olan ve birçok medeniyetin beşiği olan ve özgün mimarisi, tarihi eserleri,  gölü ile adeta bir açık hava müzesi olan Van’ın turizmde eksikliklerinin giderilmesi ve doğru tanıtılması için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin güvenliğini sağlamak,gezip tanımalarına yardımcı olmak  üzere  belediye bünyesinde “Turizm Zabıta” birimi  kuruldu.

“3 turizm danışma ofisi kurulacak”

Büyükşehir Turizm Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje ile birlikte ilk etapta 6 kadın ve 6 erkekten oluşan 12 kişilik zabıta ekibine İngilizce dil eğitimi verilmeye başlandı. İngilizce eğitmen tarafından verilen dil eğitimlerine eğitimini tamamlayan zabıtalar belirlenen yerlerde göreve başlayacak.   Bu arda yerli ve yabancı turistleri bilgilendirmek, yönlendirmek ve yardımcı olmak  üzere  müdürlük tarafından kentte 3 turizm danışma ofisi kurulacak. Ofis görevlileri turistlere rehberliğin yanı sıra konaklama, ulaşım ve diğer ihtiyaçları için danışmanlık yapacak.

Şoförler İngilizce öğrenecek”

Van’ı dünya turizm haritasında marka bir şehir haline getirmek için büyük projeler hayata geçirmeyi hedefleyen VBB, Van’a her yıl yüz binlerce turistin gelmesini sağlamak için çalışmalar yapacak. Yabancı turistlere yardımcı olacak ekiplere İngilizce, Almanca, Arapça ve Farsça dilleri öğretilecek. VBB Turizm Müdürlüğü kent ulaşımında hizmet veren otobüsler şoförlerine de temel İngilizce eğitimi verecek. Van’ın tarihini anlatan envanter çalışmalarına devam eden VBB Turizm Müdürlüğü kitap, broşür, CD ve dergilerde kentin tarihini 5 dilde anlatacak. Halk otobüsleri ve deniz otobüslerinde yerli ve yabancı turistler için Van’ı tanıtıcı filmler hazırlayan müdürlük filmleri daha sonra şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs şirketlerinin desteği ile otobüslerde yolcuların beğenisine sunacak.

“Bartholomeus Kilisesi restore edilecek”

Hıristiyan alemi için  de önemli kentlerden biri olan Van, inanç turizminde istenilen düzeye gelmesi için çalışmalar yapılarak her yıl binlerce kişinin inançlarını yerine getirmeleri için kente gelmeleri sağlanılacak. Van’ın Başkale ilçesine bağlı Albayrak Mahallesi’nde bulunan Saint Bartholomeus Kilise’sinin restorasyonun tamamlanması ile birlikte buraya gelecek olan turistler için çalışma başlatan VBB Turizm Müdürlüğü, kilisenin tanıtımı için çalışma başlattı. 

Bakmadan Geçme