Bu çiçeği koparana para cezası var

Doğa gezginleri tarafından sıklıkla gündeme getirilen Kerbela Çiçeği, ender rastlanan çiçeklerden biri olduğundan, bilerek koparanlara para cezası verildiği söylendi.

Fahrettin Yiğit

Doğa gezginleri tarafından yapılan açıklamada, Ters Lale, ağlayan gelin hüzün ve kerbela çiçeği olarak adlandırılan bitki türüne zarar verenlere ceza yağacağı belirtildi.

Van’ın Gevaş ilçesine bağlı, Zeve, İnköyü ve Aydınocak köyleri alanları içerisinde yetişen Ters Lale, ağlayan gelin, hüzün ve kerbela çiçeği olarak adlandırılan ve oldukça ender olarak rastlanan bit bitki türü olduğunu belirten doğa gezginleri, “Doğu Anadolu yöresine özgü endemik bir tür olmakla beraber, bir dalının koparılmasının bedeli ise 104.506 TL idari para cezası ile karşı kalacağını belirtmek isteriz. Vatandaşların bu tür endemik çiçeklere kesinlikle zarar vermemeleri gerekir. Ender rastlanan çiçek türlerinden olduğundan daha çok ilgi gösterilmesi gerekir” diyen doğa gezginleri çiçekler konusunda halkımızın biraz daha duyarlı olmaları gerektiğini belirttiler.

Bakmadan Geçme