Bostaniçi TOKİ'de yaşanan sorunlar çözüm bekliyor

İpekyolu ilçesine bağlı Bostaniçi TOKİ'de yeşil alan, çocuk oyun parkı, çevre düzenlemesi ve taziye evinin olmaması vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Evren Doğruer

2011 yılında meydana gelen Van depreminin ardından depremzedeler için yaptırılan TOKİ konutlarında sorunlar bitmiyor. Bostaniçi TOKİ’de oturan vatandaşlar yetkililere seslenerek taziye evi, çevre düzenlemesi, yeşil alan ve çocuk oyun parkı istedi.

“Yetkililerin sorunlarımızı çözmelerini bekliyoruz”

Gazetemize konuşan TOKİ sakinleri, “Van depreminden sonra yapılan Bostaniçi TOKİ konutlarında maalesef çevre düzenlemesi, taziye evi, çocuk oyun parkı ve doğru düzgün bir yeşil alanın olmamasından dolayı sıkıntı yaşıyoruz. Cenazelerimizi defnettikten sonra taziyelerimizi kabul edeceğimiz bir yer yok. Çocuklarımız çocuk oyun parkı olmadığı için dilediği gibi oyun oynayamıyor. Yollarda oyun oynadıkları için her an tehlikeyle burun buruna kalıyorlar. Biz istediğimiz gibi vakit geçirebileceğimiz doğru düzgün ailece, çoluk çocuğumuzla oturup sohbet edip konuşacağımız, hava alacağımız bir yeşil alan yok. Ayrıca yolların belli yerleri köstebek yuvasına dönmüş, kaldırımlar bakım onarım çalışması bekliyor. Yetkililerin sesimize kulak vererek sorunlarımızı çözmelerini bekliyoruz” dediler.

Bakmadan Geçme