Başkan Çalık: Nifak tohumu ekmek isteyenlere karşı dimdik durmak zorundayız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla 27-29 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek toplantıya katılmak üzere Van'a gelen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık gazetemizi ziyaret etti. Başkan Çalık, 'Et ile tırnak gibiyiz, kardeşiz. Bu coğrafyada yaşayan insanlar birlikte mücadele verdi. Kurtuluş mücadelesini birlikte verdik. Hangi düşünceden, hangi duygudan, hangi siyasi görüşten olursa olsun, hangi inanca mensup olursa olsun, hangi memleketli olursa olsun insanların huzur içerisinde yaşaması lazım. Bu coğrafyada, bu ülkede nifak tohumları sokmak isteyen insanların karşısında dimdik durmak zorundayız' dedi.

Burhan Ergin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu beraberindeki Genel Başkan Yardımcılar Seyit Torun, Oğuz Kaan Salıcı, Onursal Adıgüzel, Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik ve 11'i büyükşehir olmak üzere 225 belediye başkanı 27-29 Mayıs tarihleri arasında Van'da halkın nabzını tutacak. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık gazetemizi ziyaret ederek, gazetemiz personellerinden Rıdvan Can ile görüştü.

“Şehir plancısı bir belediye başkanıyım”

Beylikdüzü ilçesini geçmişiyle birlikte bilen bir belediye başkanı olduğunu söyleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü dönemde teknik koordinatör başkan yardımcılığı görevinde bulundum. Sayın İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduktan sonra seçimlerde Beylikdüzü Belediye Başkan aday oldum ve kazanarak halkımıza hizmet vermeye başladım. Şehir plancısı bir belediye başkanıyım, Beylikdüzü’nü geçmişiyle birlikte bilen bir belediye başkanıyım. Yaklaşık 23 yıldır Beylikdüzü’nde plan işleri yapan, aynı zamanda yönettiği ilçenin plan mefulu olan bir belediye başkanıyım” dedi.

“Belediye başkanlarımız Van’ın her noktasında sahada olacak”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatlarıyla belediye başkanlarıyla birlikte Van’ın her noktasını gezerek sorunları yerinde dinleyeceklerini belirten Başkan Çalık, “Van programına bir iki gün önceden gelmek istedik. Vanlı meclis üyesi arkadaşlarım var. Kendileri Van’ı gezdirmek istediler. Pandemi öncesi aslında Van’a gelmeyi çok arzu etmek istemiştim. Görmek istediğim kentlerden biri Van’dı ama nasip olmamıştı. Demek ki nasip bugüneymiş, Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerle bir araya gelerek toplantılar yapıyor. Anadolu’nun dört bir tarafını gezerek sorunları yerinde tespit ediyor. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde 11'i büyükşehir olmak üzere 225 belediye başkanı Van’a geliyor. Genel Başkanımızın talimatıyla bütün belediye başkanlarımız Van’ın her noktasında sahada olacak. Biz 4-5 belediye başkanı arkadaşlarımızla birlikte Muradiye’de esnaflarımız ve vatandaşlarımızla buluşacağız. Sorunların çözümü noktasında partimizin politikalarını anlatacağız” şeklinde konuştu.

“Herkes özgürce düşündüğünü söyleyebilmeli”

Bu topraklarda yaşayan herkesin kardeş olduğunu belirten Çalık, “Yerel yönetimlerin önemi çok büyük ama maalesef Van için üzülüyorum. Çünkü sandıkta tecelli eden millet iradesinin daha sonra kayyumlarla değişmesi çok arzu ettiğimiz bir durum değil. Milletin iradesine herkes saygı göstermeli. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan, bir arada yaşamaktan da mutlu olan insanlarız. Hiçbir ilde yaşayan insanların başka bir ilde yaşayan insanlarla sorunu olmadığını ben biliyorum. Biz et ile tırnak gibiyiz, kardeşiz. Bu coğrafyada yaşayan insanlar olarak bu topaklarda birlikte mücadele verdik. Kurtuluş mücadelesini de birlikte verdik. Çanakkale’yi dolaştığımda Vanlı Mehmet de, Trabzonlu Mehmet de, Edirneli Mehmet de orada yatıyor. Koyun koyuna yatıyorlar. Orada kanlarımızın birbirine karışmasıyla kardeşlik hukuku oluştu. Bu coğrafyada, bu ülkede nifak tohumları sokmak isteyen insanların karşısında dimdik durmak zorundayız. Biz burada gelecekte evlatlarımızın daha güzel bir memlekette yaşaması için çaba gösteren insanlarız. Kişinin nerde doğduğundan bağımsız, inancının ne olduğundan bağımsız, hangi memleketli olduğundan bağımsız birlikte aslında Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde Misak-ı Milli sınırları içerisinde huzurla yaşaması gereken bir halk topluluğuyuz. Her birimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ferdiyiz. Dolayısıyla bu memleketi daha iyi bir noktaya taşımamız lazım. Aramıza ekilmeye çalışılan nifak tohumlarını ortadan kaldırmamız gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaklaşımında bu var. Hangi düşünceden, hangi duygudan, hangi siyasi görüşten olursa olsun, hangi inanca mensup olursa olsun, hangi memleketli olursa olsun insanların huzur içerisinde yaşaması lazım. Herkes özgürce düşündüğünü söyleyebilmeli ama bu tabi ki bizim birliğimizi, beraberliğimizi bozacak şeyler olmamalı. Ortadoğu’da yaşanan dramı hep birlikte izliyoruz. Şimdi bakıyoruz öldürende Allah’u Ekber diyor ölende Allah’u Ekber diyor. Kardeşi kardeşe kırdırıyorlar. Dolayısıyla uyanık olmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

“Vansesi Gazetesi’ne başarılar diliyorum”

Başkan Çalık son olarak şunları söyledi; “Yerel bir yöneticiyim. Yerelde belediye başkanların yapacağı çok şey vardır ama bu vatandaşların seçimiyle gelmeli. Belediye başkanı seçmek vatandaşın iradesiyle yapılmalı. Kişisel olarak yapılan bir hata varsa veya belediye başkanı olmayı engelleyecek bir durum varsa Yüksek Seçim Kurulu başvurular yapılırken kararını vermeli. Van’ın çok güzel lokasyonları var. Van’ı biz turizmde de çok fazla anlatabilmiş değiliz. Muhteşem bir kent hüviyeti var. Arkadaşlar öncesinde Van’ın güzelliklerini anlattı. En önemli denizi var. Denize kıyısı olmayıp denizi olan tek il Van’dır. Arkadaşlar bana Van Denizi’nin görsellerini gösterdi. Ege’nin bir tatil yöresindeymiş gibi bir denize sahip, memleketin sadece huzura ve sevgiye ihtiyacı var. Yaşadığımız ekonomik kriz ülkede yaşayan tüm kesimleri derinden etkiledi. Bunu kendi yaşadığımız bölgeden biliyoruz. Partimizin politikalarında yoksulluğu bitirmek için çok güzel projeler var. Umarım ülkemiz çok daha iyi yerlere gelir. 50 yaşında yerel bir yöneticiyim. Doğduğum ve doyduğum topraklara karşı borcum var. Bu borcu yerel yönetici olarak ödüyorum. Yarın başka bir görevle ödemeye çalışacağım. Siz gazeteci olarak ödüyorsunuz. Vatandaşlara doğru bilgiyi ulaştırmak adına çok kıymetli bir iş yapıyorsunuz. Bu kadar geçmişi olan bir yerel ölçekte gazete görmemiştim. Tebrik ediyorum. Muazzam bir iş yapıyorsunuz. Vansesi Gazetesi’ne başarılar diliyorum.”

Gazetemiz personeli Rıdvan Can, gazetemizin ilk sayılarını Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’a anlattı. Can, Başkan Çalık’a nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Bakmadan Geçme