Başıboş köpek sayısında ciddi artış yaşanıyor

Başıboş sokak köpekleriyle ilgili açıklama yapan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, 'Başıboş köpeklerin sayısı ülke genelinde 10 milyonun üzerinde. Van'da da başıboş köpek sayısı çok ciddi rakamlara ulaşmış durumdadır' dedi.

Basın Bülteni

Arkadaşlarıyla top oynarken köpek saldırısı sonucu hayatını kaybeden Emir Mete Durna’nın ölümünün üzüntü yarattığını söyleyen Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, yetkilileri göreve davet etti.

“İlimiz ve ülkemiz adeta üstü açık bir hayvan barınağına dönüşmüştür”

İlhan açıklamasının devamında “Ülkemizin birçok yerinde sokaklarda başıboş dolaşan sahipsiz köpeklerin saldırısı nedeniyle 2022 yılında çoğu çocuk 33 insanımız hayatını kaybetti.  Geçtiğimiz kasım ayında Adilcevaz ilçesinde köpek saldırısı sonucu kuduz olan 11 yaşındaki Mustafa Erçetin hayatını kaybetti. 3 gün önce ilimizde 9 yaşında ki Emir Mete Durna yine köpek saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Emir Mete Durna’ya saldıran köpek daha önce saldırgan şikayetiyle barınağa alınmış aşılı, küpeli ve kısırlaştırılmış bir köpektir. Başta Emir Mete Durna olmak üzere hayatını kaybeden tüm insanlarımıza Allah’tan rahmet ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Başıboş köpeklerin sayısı ülke genelinde 10 milyonun üzerindedir.  Van’da da başıboş köpek sayısı çok ciddi rakamlara ulaşmış durumdadır. İlimiz ve ülkemiz adeta üstü açık bir hayvan barınağına dönüştürülmüştür. Başıboş köpekler konusunda gerekli adımlar atılmadığı takdir de daha çok canımız yanacaktır. Dünyada birçok gelişmiş ülke sokaklarında başıboş köpek yoktur. Sokaklar da ancak köpekler sahipleriyle ve tasmalı şekilde gezebilirler. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak açıkça ifade etmek istiyoruz. Ne yazık ki sokaklarımız güvenli değildir, yaşamı tehdit eden bu sorunun çözülmesi için ilgili bakanlıkları ve belediyeleri göreve davet ediyoruz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme