BARIŞ İÇİNDE BİR YARIŞ İSTİYORUZ

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar: Temel arzumuz barış içinde bir seçim yarışı yapmaktır. Bize karşı sıkılan yumrukları biraz yumuşatıp açmayı da arzu ediyoruz.

Fazıl ERÜŞ

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar, AK Parti Belediye Başkan aday adayı Hekim Karabıyık, Medyadan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ümit Esengül ve beraberindekiler gazetemize nezaket ziyaretinde bulundular. Yıllardır bu bölgenin vatandaşları olarak kaygı, korku, telaş içinde olduklarını belirten Gülaçar, artık böyle olmayacağını söyledi. Seçim çalışmalarına da değinen Gülaçar şunları söyledi:

Seçim çalışmalarının bahar havasında geçmesini istiyorum

Temel arzumuz barış içinde bir seçim yarışı yapmaktır. Beklentilerimizin üzerinde bir teveccüh var.  Bölgemizde, ilimizde çözüm süreci ile beraber bir kardeşlik ortamı huzur ortamı oluştu. Artık halkımızda endişe ve korku yok. Bize karşı sıkılan yumrukları biraz yumuşatarak açmayı da arzu ediyoruz. Seçim çalışmalarının bütün partiler açısından bahar havasında geçmesini istiyorum. Coğrafyamızın, insanlarımızın buna ihtiyacı var. Yıllardır bu bölgenin vatandaşları olarak kaygı, korku, telaş içindeydik. Ama artık böyle olmayacak. Bizim insanımız normal yaşamı, barış ve huzur ortamını hak ediyor.

Halkın iradesine saygı duymalıyız

Bütün siyasi partilerle ziyaretleşmeyi ve el sıkışmayı isterim. BDP’de, Hüda Par’da, Saadet Partisi’de bu bölgenin bir gerçeğidir. Ama Türkiye’nin en büyük partisi olan AK Parti’de bu bölgenin bir gerçeğidir. Siyasi rakiplerimizle diyalog içerisinde seçim sürecini geçirmek istiyoruz. Hedefimize hizmeti koyduğumuz için yerel seçimler genel seçimlerden farklı bir havada geçecektir. Çünkü bağırış ve çağırışlardan çok meydanlarda, siyasi çalışmalarımızda Van’ın geleceği ve huzuru için ne tür hizmetler yapacağımızı açıklamalıyız. Halkımızda sağduyulu ve sağlıklı bir şekilde adayların projelerini ve yapacaklarını değerlendirmelidir. Bunun sonucunda ortaya çıkacak halkın iradesine saygı duymalıyız.

Aklın yolu birdir

Partimizin genel merkezi benden ve Milletvekillerimizden, İl ve İlçe parti başkanlarımızdan İlçe Belediye Başkan aday adaylarıyla ilgili üç isim istedi. İlettiğimiz üç isim milletvekillerimizin, İl ve İlçe başkanlarımızın gönderdikleri isimlerle istisnalar hariç aynıydı. Ortak akıl bunu gerektiriyordu.

Halkın istediği adayların olmasını temenni ederim

Belediyecilikte liyakat, vizyon sahibi ve halk nezdinde kabul edilme önemlidir. Bütün ilçe adaylarımız açıklandığı gün halkın istediği adayların olmasını temenni ederim. Bu bizim elimizi de güçlendirecektir. Seçim çalışmalarımızı güzel ve bereketli kılacaktır. Partimize bazı İlçelerde ciddi sayıda aday adayı başvuruları oldu. Bu bizi çok sevindirdi. Aday adaylarımızın tamamı bir birinden değerlidir. Bu nedenle belediye başkan adaylığı verilmeyen aday adaylarımız partimizin belli mevkilerinde değerlendirilmesinden yanayım. Çünkü çok aday adaylarımızın tamamı deneyimli ve kabiliyetliler. Ben şahsen belli yerlerde görev almaları için o teklifi götüreceğim.

AK Parti büyük bir ailedir

AK Parti büyük bir ailedir. Farklı fikirdeki vatandaşlarımız AK Parti çatısı altında kucaklaşabiliyorlar. Her partide adaylar açıklandığında kırgınlıklar mutlaka olabilir. Biraz üzülenlerde olur. Ama AK Parti’de büyük küskünler grubunun olmasını beklemiyorum.

Teklif götüreceğim

Şehrimizin geleceği için belediyede ehliyet liyakat sahibi insanlarımızdan oluşan iyi bir kadro oluşturmamız gerekiyor. Bu nedenle siyaset içinde olmayan ama deneyimli ve donanımlı vatandaşlarımıza da birlikte çalışmak için kendilerine teklif götüreceğim.

Cemaat ile AK Parti arasındaki çatışma seçmenimizi etkilemez

Bazen birileri bizi toplum içinde marjinal kılmak için hareket ediyorlar. Evime yapılan son operasyon 17 Aralık operasyonunun devamıdır. Ben bana yapılan aynı operasyona 2009 yılında da uğramıştım. Eğer bir gün rabbim nasip ederse detaylı bir şekilde bu operasyonları kamuoyu ile paylaşacağım. Cemaat ile AK Parti arasında yaşanan çatışmadan hoşnut değilim. Ama bu durum seçmenimizi etkilemez. Çünkü Başbakanımıza olan güven, teveccüh bunu gösteriyor. Yapılanlar kendisini ispat etmiş ve uluslararasında başarılı olan bir başbakanı yıpratma operasyonlarıdır. Halk  olayları bu şekilde okuyor. Başbakanımız hiçbir sese duyarsız kalmıyor. Biz Türkiye’nin dününü biliyoruz. 1980’lerde yaşanan olaylar hala hafızalarımızdadır. Gençlerimiz heba ediliyordu. O zaman çıkarılan kanunlar hep halkın aleyhineydi. Halkın elindeki hakları bir daha alıyorlardı. Ama AK Parti ile bu değişti. Çıkarılan yasalar halkın önünü açma ve rahatlatma ile ilgilidir.

“Belediye’ye rüşveti alanda verende melundur pankartı asacağım”

Benim Büyükşehir Belediyesi adaylığım partimizin meclis grup toplantısında ilan edilirken başbakanımız  “yoksulluğun ve yolsuzluğun biteceği” sözü ile beni takdim etmişti. Van’da bu manada yolsuzluk ve yoksulluk bir vakadır ve bir realitedir. Biz inancımız gereği aldığımız terbiye gereği Başbakanımıza layık yerel bir lider olma arzusuyla yolsuzlukla ilgili ciddi adımlar atacağız. Nasip olursa belediyemizin girişine ilk gün büyük bir pankart asacağım. Pankartın üzerinde de “Rüşveti alanda verende melundur” yazısını yazdıracağım.

Van için tarihi fırsattır

Bu şehrin çok vakti kalmadı. Bu defa AK Parti kazanmasa durum hiçte olumlu gitmeyecektir. Kendime öz güvenim var. 5 yıl içerisinde çok büyük çalışmalar yaparak Van’ında Vanlılarında kaderini değiştireceğiz. Hayallerimizin hayat bulacağı bir zemine geldik. Altından ve elmastan daha değerli bir Van Göl’ümüz var. Bu gölü kurtarmalıyız. Sahilleri halkın hizmetine sunmalıyız. Şehrin toplumsal ahlakını da kültürünü de yapacağımız projeler kadar önemsiyorum. Bir şehir sadece yüksek binalarıyla zikredilmemelidir.  Bu yüksek binalarda yaşayan vatandaşlar aynı zamanda bu şehre yakışır bir kültüre, bir ahlaka, ortak yaşam anlayışına sahip olması gerekir. Yakın zamanda seçim beyannamemizi ilan edeceğim. Belediye çalışmalarımızda sosyal, fiziki, kültürel, teknoloji, ekoloji sınıflandırmalar yapacağız. Bu seçim Van için tarihi bir fırsattır bu nedenle Van halkı bunu iyi okumalıdır.

Hıristiyan vatandaşlarımızı da ziyaret edeceğim

 Artık seçmenlerimiz belediye başkan adaylarının kara gözüne karakaşına oy vermiyorlar. Kim hizmet edecekse ona oy vereceklerdir. Ayırım yapmadan Van’ın bütün mahallelerinde ve sokaklarında seçim çalışmalarımızı yapacağız. Ev ziyaretlerimiz mini mitinglere dönüşüyor. Çok güçlü bir parti teşkilatımız var. Saha da bizle çalışan çok arkadaşımız var. Bu çerçevede Hıristiyan vatandaşlarımızı da  ziyaret edeceğim. Herkesin oyuna talibiz. Gücümüz yettiğince Van’ın bütün köylerine gideceğim. Ev ve esnaf ziyaretlerimizde şuana kadar olumsuzlukla karşılaşmadık. Ama karşılaşmayacağımız anlamına da gelmez. Kapısını çaldığımız “Ben BDP’liyim” diyen vatandaşlar bile en güzel şekilde bizi karşılıyorlar.

Kadınların yaptığı vefaya karşı vefadır

Kadınlarımız AK Parti’yi tercih ediyorlar. Bununda en büyük nedeni evin mutfağında bulunmalarıdır. AK Parti hükümeti döneminde neredeyse her ev kadınına bir maaş, bir yardım ulaştırıldı. Bu yardımlar; öğrenci, hasta bakıcı, asker maaşı, engelli ya da yaşlılara verilen maaşlardır. Kadınların yaptığı vefaya karşı vefadır. Kadınlarımız ilk defa bu hükümet döneminde desteklenerek ciddiye alınıyorlar, dikkate alınıyorlar ve hizmet görüyorlar.

Spora ve gençlere yönelik önemli projelerimiz var

Mevcut Belediye gençlerimizi ve çocuklarımızı ihmal etmiştir. Çocuklarımız için bir oyun parkı bile yapılmadı. Bu sorunu çözeceğiz. Spor gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzak durmasını sağlayan önemli bir sosyal olgudur. Ahlaklı, güçlü, iradeli bir nesil için spora önem vereceğiz. Spora ve gençlere yönelik heyecan yaratacak güzel projelerimiz var.  Vanspor ile ilgili geniş kapsamlı çalışmalarımız var. Ben de bir dönem futbol oynadım. Eski futbolculardan olduğum için futbolun şehrimiz için ne derece önemli olduğunu, ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum. Öncelikle Vanspor’un alt yapısını zenginleştirerek Büyükşehrimize yakışır bir yere getireceğiz. Vanspor’u olması gereken yere taşıyacağız.

Bekir Kaya ile açık bir platformda tartışmaya açığım

Seçim çalışmalarımızda dağıttığımız broşürlerde teknik bir hata nedeniyle tek bir fotoğraf yanlışlıkla broşürlerimizde yer adlı. Bu yanlış anlaşıldı. Broşürdeki bütün kareler 2013 yılının Aralık ayında çekilen fotoğraflardır. Bu fotoğraflara bin kare daha ekleyebiliriz. Beş yıl belediyecilik yaptınız hani belediyecilik? Buna belediyenin de cevap verme sorumluluğu vardır. Hatta Bekir Kaya ile açık bir platformda, belediyeciliği tartışmaya açığım. Biz projelerimiz konusunda iddialıyız. Çünkü arkamızda bir hükümet var.  Van halkının sesi olma onların sorunlarını yerinde çözme arzumuz vardır. Bu nedenle bütün adaylar ile Van’ın sorunlarını tartışabilirim.

Geçen seçimlerde oy kullanmayan seçmene ulaşıyoruz

Van köy görünümünden artık çıkmalıdır. Çünkü Van’ın AK Parti’ye ihtiyacı var. 2009 Yerel seçimlerinde kullanılmayan oylar var. Oy kullanmayan kesimlere ulaşıyoruz ve birebir görüşüyoruz. Birçoğunun da ikna olduğuna şahidiz. Çünkü seçmenlerimiz bu dönemi farklı okuyorlar. 2009 yerel seçimlerinde 42 bin seçmen sandığa gitmemiş. Bunun tümünü küskünler olarak değerlendirmek yanlış olur. Kullanılmayan oylar kullanılırsa partimize olumlu yansıyacaktır.

Bakmadan Geçme