Araç sahiplerine kötü haber! Bir zam daha geliyor...

Akaryakıt fiyatlarına zam üstüne zam geliyor. Motorin ve benzine geçen hafta yapılan zammın ardından motorinin litresine yeniden zam bekleniyor. Bir haftada yapılacak ikinci zam sonrasında motorin 36 TL'ye dayanacak.

Akaryakıt fiyatlarına, petrol ve dolar kurunda yaşanan yükselişler nedeniyle zamlar gelmeye devam ediyor. Motorin, benzin ve LPG'ye hafta boyunca üst üste zam yapıldı. Zamlara bir yenisi daha ekleniyor. Motorine geçen haftasonu yapılan 1.55 TL'lik zammın ardından yeni zam geleceği öğrenildi.

PETROL SON 4 AYNI ZİRVESİNDE
Suudi Arabistan ve Rusya'nın petrol arzında devam ettirdiği kesintiler ve Çin’den gelen teşvik açıklamalarıyla Brent petrolün varil fiyatı son 5 günde yüzde 5 yükselişle en son nisan ayında gördüğü 83 doların da üzerine çıktı. ABD ham petrolü ise son 5 günde yüzde 5’in üstüne yükselerek 5 ayın zirvesi olan 79,74 düzeyiyle 80 dolar sınırına dayandı.

AKARYAKITA ZAMLARIN ARDI ARKASI KESİLMİYOR
Benzin ve motorine 6 TL, LPG'de ise 2,80 TL'lik ÖTV zammı 15 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Akaryakıtta vergi yükünün artmasının ardından dolar ve petrol fiyatları nedeniyle yeni zamlar yapılmaya devam ediyor. Motorine 21 Temmuz Cuma günü 1.55 TL, benzine 25 Temmuz Salı günü 2 TL, LPG'ye ise 30 kuruş zam yapıldı. Bir haftada yapılan 3 zammın ardından motorine yeni zam geliyor.

Foreks Haber'in aktardığı habere göre, 28 Temmuz 2023 Cuma (bu gece) gününden geçerli olmak üzere motorin grubunda 1 lira 45 TL fiyat artışı bekleniyor.

Bakmadan Geçme