Amed’de öldürülen 3 kişinin kimliği belirlendi

Amed’de silahlı gruplar tarafından öldürülenlerin Özgür Yurttaş Derneği üyeleri Bayram Dağtan, Emin Ensen ve Bayram Özelçi olduğu öğrenildi. Kaynak: http://www.haberdiyarbakir.com/amedde-oldurulen-3-kisinin-kimligi-belirlendi-

Amed’de, İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'ın uğradığı silahla saldırı sonucu öldüğü merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde sokağa çıkan silahlı grupların saldırısı sonucu öldürülen 3 kişinin isimleri netleşti. 

Silahlı gurupların Sîsê Kıraathanesi ve Özgür Yurttaş Derneği'ne yönelik silahlı saldırıda bulunmaları sonrası, dernek binasında toplantı halinde bulunan Bayram Dağtan'ın saldırıdan kaçarak gittiği evinde kendisini takip eden biri tarafından öldürülmesinin yanı sıra halkı yatıştırmak için semte gelen aynı zamanda HDP Yenişehir İlçe Örgütü üyeleri olan Özgür Yurttaş Derneği üyeleri Emin Ensen ve Bayram Özelçi de sokak ortasında infaz edildi.

Ensen ve Özelçi'nin polislerin gözü önünde kafalarına sıkılan kurşunlarla katledildiği öğrenildi. 

Yapılan infazların ardından Emin Ensen'in cenazesi Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna, Bayram Özelçi'nin cenazesi ise Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Dağtan, Ensen ve Özelçi'nin cenazelerinin yarın Yeniköy Mezarlığı'nda defnedileceği öğrenildi. 

Bu arada Amed’de olayların meydana gelmesinden 5 saat önce eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın Amed’de olduğu ve Emniyet Müdürü ile görüştüğü belirtiliyor.

Bakmadan Geçme