30 Polis Memuru Evlilik Öncesi Eğitimi Aldı

Evlilik Öncesi Eğitim Programı çerçevesinde Aile ve Sosyal Politikalar Van İl Müdürlüğü koordinesinde, İpekyolu Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü görevlileri tarafından eğitim düzenlendi.

Vansesi Haber Merkezi

  Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından toplumda sağlıklı evliliklerin oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla geliştirilen Evlilik Öncesi Eğitim Programı çerçevesinde; Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde çalışan 30 polis memuru eğitim aldı. İl Müdürlüğü koordinesinde Van Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde gerçekleştirilen eğitim semineri “Evlilik Öncesi Eğitim, Aile İçi Etkili İletişim ve Empati, Evlilikte Sağlık ve Hukuk konuları İpekyolu Sosyal Hizmet Merkezi’nde görevli Psikolog Tuncay Yıldız ve Rufeyda Sönmezsoy tarafından anlatıldı. Eğitimde polis adaylarına evlilik öncesi yapılması gerekenler hakkında bilgiler verildi.      

   Psikolog Tuncay Yıldız, seminerde evlilik öncesi eğitim alan kişilerin evliliklerine daha bilinçli olarak başladıklarını ve devam ettiklerini, ailelerin muhtemel aile sorunlarıyla karşılaştıklarında nasıl davranacakları idrakiyle hareket ettiklerini belirterek, bu yaklaşımın muhtemel birçok aile içi sorunları bertaraf ettiğini ifade etti.

Bakmadan Geçme