15 Temmuz'un Van yansımaları

15 TEMMUZ 2016 kanlı darbe ihanetinin yıldönümü yarın.

15 TEMMUZ 2016 kanlı darbe ihanetinin yıldönümü yarın.

 

Tüm Türkiye'de olduğu gibi 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin püskürtülmesinin 1. yıldönümü anma etkinlikleri ilimizde de devam ediyor.  En kapsamlı anma programı yarın gerçekleştirilecek. Gün boyu sürecek etkinlikler akşam 5 Yol Ferit Melen Meydanı'nda devam edecek.  Gece yoğunluk kazanacak program kılınacak sabah namazıyla son bulacak.

 

Malazgirt Zaferi, Çanakkale Zaferi, 30 Ağustos, Cumhuriyetimizin kuruluşu gibi Demokrasi ve Milli Birlik Günü de milli anma günleri arasında yer aldı. 

 

15 Temmuz anma günün Van açısından bazı yararlı sonuçları oldu.

 

15 Temmuz'un 1. sonucu.

 

Uzun yıllar sonra Van caddeleri bayraklarla donatıldı.

 

Yer beyaz gök kırmızı oldu.

 

Bir yıl öncesine kadar bazı  kamu kurumları da dahil işi yerlerine, evlere araçlara bayrak asmak, elde bayrakla dolaşmak sıkıntılıydı. Bayrak asma ve taşıma cesareti gösterenlerin başına  can sıkıcı bir iş gelmesi olağan durumdu.

 

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Van'a mitingi öncesi Cumhuriyet caddesinde esnafların iş yerlerinin vitrinlerine astıkları ay yıldızlı bayrakların emniyet görevlilerinin gözleri önünde bir grup tarafından tehditle indirildiğinin canlı tanıklarından birisiyim.

 

15 Temmuz anma günü etkinlikleri vesilesiyle Van caddelerinin on binlerce bayrakla donatılması  bu nedenle önemli bir gelişmedir. Van caddeleri bu kadar çok bayrağı  ilk defa bir arada görüyor.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ 

Bakmadan Geçme