YOLSPOR FUTSAL'DA SÜPER LİG'E YÜKSELDİ

TFF Futsal Ligi'nde, 24 takımın katılımı ile oynanan 1.eleme grup müsabakaları sona erdi. Erzurum'da Van'ı temsil eden temsilcimiz Van Yolspor grup şampiyonu oldu.

Rıdvan Can

13-24 Ocak 2020 tarihleri arasında Ankara, Erzurum, Kocaeli ve Konya illerinde yapılan karşılaşmalar sonunda gruplarını ilk 3 sırada tamamlayan toplam 12 takım Nisan ayında yapılacak olan Türkiye şampiyonasına katılma hakkını elde etti.

Erzurum'un ev sahipliğinde yapılan TFF Futsal Ligi 1'nci Eleme Grup Müsabakaları’nda  Van'ı başarıyla temsil eden Van Yolspor final maçında Bingölspor'u 7-6 yenerek,grupta şampiyon olan Yolspor 2021'de Van'ı TFF futsal süper liginde temsil edecek. 

ŞAMPİYONLUĞA İNANMIŞTIK

Van Yolspor futsal salon futbol takımı antrenörü Ferhat Yıldırımçakar, Erzurum'da çok iyi maçlar çıkardıklarını güçlü rakipler karşısında öncelikle fair play'a yakışır bir mücadele sergilediklerini ifade ederek, biz bu zorlu gruptan Şampiyon çıkacağımıza inanmıştık. Futbolcu kardeşlerimi verdikleri bu onuru mücadelelerinden dolayı hepsine kutluyorum. Van'a yakışan bir Şampiyonluk oldu. 

SÜPER LİGDE MÜCADELE EDECEĞİZ

Erzurum'da grup müsabakaları sonunda Van'ı TFF Futsal futbol Süper Liginde temsil edeceklerini de belirten Yıldırımçakar, Erzurum'da 20-24 Ocak tarihlerinde düzenlenen bölgesel futsal salon futbolu 1'ncu grup elemelerinde grup şampiyonu olarak çıkarak, hem süper lige çıkma başarısı gösterdik hemde Nisan ayında Ankara'da yapılacak olan finallerde Van'ı en güzel şekilde temsil edeceklerini de sözlerine ekleyerek, Ankara'da yapılacak olan Türkiye finallerinde 1'nci olup  Avrupa'da şampiyonlar liginde Türkiye'yi  temsil etmek istediklerini belirterek, Van'a Şampiyonluk kupasını getirdiğimiz için mutluyuz gururluyuz”dedi.

Grup Maçları;
Van Yolspor: 5
Erzurum Ilıca: 4

Van Yolspor: 7
Erzurum Harb-iş. : 6

Van Yolspor: 8
Erzurum Palandöken: 7
YARI FİNAL
Van Yolspor: 8
Erzurum: 7 

FİNAL
Van Yolspor: 7
 Bingölspor. :6

Bakmadan Geçme