Şahin Akçap

Küp otlu peynirden Guinness rekoruna doğru!

Şahin Akçap

Dünyada ilginç rekorlar Guinness rekorlar kitabında toplanmaya devam ediyor.

İlginç rekorlar…

Kulağıyla 73 kg ağırlığı kaldıran Zafar Gill…

Xie Quiping adlı kadın 5m 62 cm uzunluktaki saçıyla…

Vücudunda 720 piercing taşıyan Elania Davidson…

Suyun derinliğinde nefesini 18 dakika 32.59 saniye tutmayı başaran Karoline Mariechen…

1 metre 32 cm lik bacaklarıyla dünyanın en uzun bacağına sahip Rus Svatlana Pankratova…

Dünyanın en uzun 2 metre 47 cm lik boylu insanı Mardinli Sultan Kösen…

Ve onlarca ilginç, şaşırtıcı rekorlar Guinness Rekorlar kitabında yerlerin aldılar. Ta ki onlardan daha iyisi ve farklısı ortaya çıkıncaya kadar kırdıklar rekorların sahibi olacaklar.

Şu sıralar dünyaca ünlü Van Kahvaltı Kültürü için Van Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı önderliğinde Guinness rekorunu kırmak için Van’da hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Hedeflenen rekor aynı anda en az yirmi bin kişiye Van Kahvaltısını sunabilmek.

Düşününüz yirmi bin kişi için uzayıp giden kahvaltı masaları ve Van’a özgü kahvaltılık ürünler.

Bu ürünlerin içinde neler olacak?

Başta otlu peynir, cacık, kavut, murtuğa, bal, reçel, yumurta, ilitme, çakır, tabtapa ve lavaş ekmek, Van çöreği, kaymak, tereyağı, süt, yöresel otlar ve semaver çayı.

Organizasyon rekor günü için 1 Haziran 2014 tarihini kararlaştırdı. Yer ise büyük olasılıkla Van’ın simgesi Van Gölüne bakan Van kalesi doğu kısmında yer alan Atatürk Kültür Parkında olacak.

Rekor denemesi için İstanbul Sanayi ve Ticaret Odasının konuğu olarak İstanbul’a davet edilen Van Yerel Basını ile Van Sanayi Ticaret Odası bu büyük sınavın detaylarını anlatacaklar.

Bu görkemli günün yaşanacağı tarihte ise yalnızca Van Gölü deltalarında yaşayan Van Balığının da göç olayı Van’a davet edilen konuklara izlettirilecek. Böylece bir taşla iki kuş vurulması amaçlanarak Van’ın uluslararası üne sahip kahvaltısı bir kez daha gündeme taşınacak ve Van balığı ülkemize ve bölgeye olan çevresel ve ekonomik değeri anlatılmış olacak.

Yani Van, küp otlu peynirinden bir dünya rekor denemesi Guinness’e doğru yolculuğa çıkarılırken Van Gölü Canavarı efsanesinden sonra yepyeni bir tanıtımın da ev sahipliğini yapacak.

Organizasyona önerim…

 Ve bir öneri…

Hadi biz uzaktaki Vanlı yazar çizer takımı görmezden gelinse de…

Bari bu muhteşem güne Yaşar Kemal, Ruhi Su, Öcal Uluç, Hıncal Uluç, Yavuz Donat, Fatih Altaylı, Sinan Çetin, Erol Evgin gibi göbek bağları Van Gölü havzasına düşmüş değerler ile tur acenteleri yetkilileri ve turizm rehberlik yöneticileri mutlaka onur konukları olarak davet edilmelidir…

Hatta ve hatta Amerika Devlet Başkanı olduğunda şerefine Vanlılar tarafından onlarca kurban kesilen Barak Obama’ya bile davetiye gönderilmesi sakın ola ihmal edilmesin.

Van Ticaret Odası Başkanlığındaki böyle güzel bir çalışmaya imza atacak olan ve böyle bir rekorun kırılması için tüm olanakları seferber edecek değerli hemşerilerime şimdiden kolaylıklar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları