İkram Kali

Van Vakfı seçime gidiyor

İkram Kali

Vanlılar, Van dostları arasında birlik ve beraberliği, dayanışmayı sağlamak,   Van kültürünü kuşaklar boyu yaşatarak tanıtılmasına destek olmak,  Van dışında yüksek eğitim gören başarılı öğrencilere burs temin etmek, ihtiyacı olan hemşehirlerimize sosyal desteklerde bulunmak, çeşitli kültürel etkinlikler gerçekleştirmek, Vanlılık bilinci etrafında toplanmak amacıyla   farklı illerde Vanlıların kurduğu vakıflar, federasyonlar ve dernekleri var.  Bunların bir kısmı kişileri ön plana çıkaran tabela derneği olmaktan öteye geçemezken bir kısmı imkanları  ölçüsünde kuruluş amacına uygun faaliyetler yapmaktadır.

 

Kuruluşları hakkında bilgi sahibi olduğum, yöneticileri arasında dostlarımızın bulunduğu vakıf ve derneklerimiz arasında bana göre en başarılı olan istikrarlı bir şekilde büyüyerek ayakları üzerinde duran,  yararlı etkinlikler gerçekleştirerek adından söz ettiren Van Vakfı Antalya Şubesi’dir.

 

Antalya Van Vakfı’nın neden başarılıdır?

 

Ben özetle anlatayım, kararı siz verin.

 

* Vakıf bugüne kadar siyasete,  dedikoduya bulaşmadan, birilerinin basamak olarak kullanmasına izin verilmeden demokratik, katılımcı anlayışla yönetildi, yönetiliyor.

 

* Vanlı olan herkesi kucaklayan, birlik beraberlik ruhuyla ilçeler kurulunda 13 ilçe   birer kişiyle temsil ediliyor.

 

* Ailesi Antalya’da ikamet etmeyen Antalya’da yüksek öğrenim gören Vanlı 25 başarılı öğrenciye karşılıksız eğitim bursu desteği veriliyor. Kadınlar, eğitim, sağlık taziye ve cenaze,  ticaret, gençlik, kültür ve turizm, dış ilişkiler, tanıtım komisyonları aktif olarak çalışıyor.

 

*  İş adamları, etkili bürokratların  uzun yıllar yönettiği İstanbul Van Vakfı kendisine ait bir büroya sahip olamazken Antalya Van Vakfı mütevazi gelirleri ve Vanlıların maddi yardımlarıyla merkez Muratpaşa ilçesi Altındağ Mahallesi Derya Apartmanında asma katlı bir daire satın alarak gayrimenkul sahibi olmayı başarıyor. Alınan  gayrimenkul Antalya’da yaşayan Vanlıların samimi dayanışmalarının ortak  eseri olma özelliği taşıyor.

 

* Kültürel faaliyetler kapsamında Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği koroları bulunuyor.

 

* Van’ın kurtuluş günü olan 2 Nisan da her yıl geleneksel Van Kurtuluş Gecesi ve sergiler düzenleniyor. Antalya’da 85 vakıf ve derneğin üye olduğu Anadolu Hemşehri Dernekleri Platformu’nda yer alıyor. Antalya’da kamu kurum ve kuruluşlarında yerel ve özel kesimlerinde saygınlık görerek diğer kardeş sivil kuruluşlarıyla işbirliği gerçekleştiriyor.

 

* Antalya Yıldız Mahallesi 224. Sokakta 1994 yılında  tek gözlü bir yerde dönemin Van Valisi Mahmut Yılbaş,  Van Vakfı’nın kurucusu emekli Vali, Emniyet Genel Müdürü merhum Celalettin Tüfekçi, Vanlılar ve Van dostlarının katıldığı görkemli bir törenle kapısını açan  Van Vakfı Antalya Şubesi  kartopu misali büyüyerek yoluna güvenle devam ediyor. 

 

* Antalya’da iş yeri olan Vanlı girişimcilere bütün gücüyle destek veriyor.

 

Alper Önder, Aydan Nihan Ünsal, Nejmi Tekyurt,  Mustafa Gür, Zamir Gür, Vedat Sinoğlu, Selçuk Ünsal ve Recai Kırmızıtaş’ın başkan olarak görev yaptığı Antalya Van Vakfı şimdi seçime hazırlanıyor, yeni başkanını seçiyor.

 

 Yeni yönetim, denetim ve disiplin kurullarının seçileceği genel kurulda nöbet değişikliği yaşanacak. İstanbul Van Vakfı yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla 19 Şubat Pazar günü saat 10:00 da Vanlı iş adamına ait KHAN otelinde yapılacak seçimin çekişmeli geçmesi bekleniyor. Şu ana kadar yönetime talipli olan aday listeleri ortaya çıkmış değil. 

 

Yıllar önce açılışında bulunmanın mutluluğunu yaşadığım Antalya Van Vakfı genel kurulunda listeler yarışsa da yarışmasa da seçimin büyük bir olgunluk içinde geçeceğini şimdiden söyleyebilirim. Seçimin en büyük özelliği genel kurulda oy kullanacak üyeler İstanbul’da yapılan seçimin aksine başkan seçmeyecek. Sandıkta görev ve sorumluluk verilen 9 kişilik yönetim kurulu kendi arasında başkanı belirleyecek.  Takım ruhu dediğimiz tam da budur.  

 

Van ve Antalya arasında gönül birliğini sağlayacak, Antalya’da yaşayan Vanlılar arasında güç birliğini gerçekleştirecek, vakfı daha büyütüp zenginleştirecek,  gurur duyulan  hizmetler yapacak idealist bir yönetim bayrağı teslim alacak.

 

Antalya Van Vakfı seçiminin Van'a Antalya’da bulunan değerli Vanlılara,  vakfa hizmet edenlere ve  vakıftan hizmet başarı bekleyen herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları