İkram Kali

Onurlu istifa

İkram Kali

Bingöl’de 30 Mart seçimlerinde belediye başkanı seçilen Yücel Barakgazi AK Partili seçilmişlerle yaptığı toplantıda  “Belediye başkan yardımcılığına ve belediye başkan vekilliğine bayanları getirmeyi düşünmüyoruz. Dinen de örfen de bu uygun değil. Toplum bunu hazmetmez” dedi.

Bingöl’de Ak Parti'nin 3'ü kadın 20, BDP'nin ise, 2'si kadın 5 belediye meclis üyesi bulunuyor!

AK Parti’den birinci sıradan Bingöl Belediye Meclis üyeliğine seçilen mali müşavir Nurten Ertuğrul, Belediye Başkanı Yücel Barakgazi’nin açıklamasına karşılık onurlu bir duruş sergileyerek meclis üyeliğinden istifa etti.  Ertuğrul, istifa gerekçesini şöyle açıklıyor: "Gece gündüz 24 saat kapı kapı dolaşıp çalışma yapacağız. Sonra bize dinen ve örfen kadınların görev alamayacağı söylenecek. Bunu kabul etmem söz konusu değildi, bu nedenle istifa ettim."

Ertuğrul,  öz varlığını, onurlu yaklaşımını sergileyerek gerekeni yapmış.

Nurten Ertuğrul, adı erkek yüreği ürkek olanlardan daha mertçe davranış sergiledi. Seçilme hakkını elde eden Ertuğrul, toplumda yer alan “Baş ol da istersen soğan başı ol!” fırsatçı öğüdü de elinin tersiyle iterek örnek davranış göstermiştir.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakgazi’ye sormak lazım.

Bayanları seçim kampanyası boyunca kapı kapı gezdirip, tanıyıp tanımadığı insanlardan oy istemeye gönderirken, meydanlarda ellerine bayrak vererek alkışlamaya davet ederken, her fırsatta caddelerde bildiri, broşür dağıtmaya yollarken örf, adet ve dini kuralları neden hatırlamadınız?

"Toplum bunları hazmediyor, ama kadına görev vermeyi hazmetmiyor?"

 Yok canım.

Kadınlar üzerinden siyasetin daniskasını yap, kadınların başörtüsünü yıllarca istismar et, kadınlar üzerinden siyaseten nemalan sonrada sıra kadınlara hak ettikleri görevi vermeye gelince örfü, âdeti ve dinin gerekleri hatırlat. Buna kim inanır?

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakgazi ile aynı partiden seçilen birinci sıra meclis üyesi Nurten Ertuğrul arasında farklı bir çekişmede yaşanmış olabilir. Öyle olsa dahi soruna dini, örfü alet ederek, Ertuğrul’u inciterek dışlamak, yok saymak doğru olmamıştır.

Bayan Eruğrul’un sadece belediye meclis üyeliğinden istifa ettiğini,  Ak Parti üyeliğinin ise devam edeceğini açıklaması çok şık bir davranış olmuştur.

Seçim sonrası gizli ajandalar yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Egolar depreşiyor.

Başkanlardan bakalım daha ne absürt icraatlar göreceğiz.

 

 

Yasakçı kafa

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Ankara Altındağ'da yaşayan, 1986 doğumlu. Orhan Övet isimli şahıs tarafından yumruklu saldırıya uğradı. Bu tür çirkin saldırganlar her ülkede her zaman olabiliyor.  CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınıyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum.

Saldırı üzerine TBMM İdare Amiri Salim Uslu TBMM’de güvenlik önlemleri olarak neler yapılabileceği sorusuna, "Akla gelen ilk tedbir ziyaretçi yasağıdır. Ziyaretçileri çok iyi kontrol etmek lazım. Kimse, tanımadığı, bilmediği kimseyi getirmeyecek…”  dedi.

Ziyaretçi yasağının hep gündemde olduğunu ifade eden Uslu ancak bir türlü bunu gerçekleştiremediklerini, partilerin bu yasağa çok sıcak bakmadığını belirtti.

 Allahtan sıcak bakmamışlar.

TBMM İdare Amiri Salim Uslu’ya sormak lazım.  Derdi,  sorunu,  sıkıntısı olmayan vatandaşın Ankara’da TBMM’de ne iş var? Ayrıca kimse, tanıdık bilmedik dediğiniz kimdir? TBMM’de kimi ziyaretçi kabul edeceksiniz?

Kaldı ki vatandaş vekilini zaten göremiyor, birde yasak ekleyin seçimden seçime görebilsin. Sizde, vatandaşta rahat edin.

Uslu’nun mantığına göre hareket edilirse yollarda her gün trafik kazaları oluyor ya o zaman araçların trafiğe çıkması kökten yasaklanmalı. Milletvekilleri aralarında sık sık yumruklaşıyor ya milletvekillerine de TBMM’ne girme yasağı getirilmeli. Yasakları genişletiliriz.

Oldu mu şimdi? 

Yazarın Diğer Yazıları