Rıdvan Can

BAŞLIYORUZ

Rıdvan Can

MİSLİ.com 2'nci Lig maçları 2020-2021 futbol sezonu hafta sonu başlıyor.  Koronavirüs tedbirleri kapsamında ligin ilk yarı maçları seyircisiz oynanacak. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını tehdidinin en kısa zamanda son bulması en büyük dileğimiz. Deplasmanda oynayacağımız Tarsus İdman Yurdu maçıyla merhaba diyeceğimiz yeni sezonda öncelikle dostluk, kardeşlik ve Fair Play'ın ön plana çıkacağı, sporseverlerin yeniden tribünde yerlerini alacağı umuduyla güzel bir futbol sezonu olması temennisiyle grupta mücadele verecek olan temsilcimiz Vanspor'a zorlu lig maratonunda başarılar diliyorum.

Vanspor lige hazır mı?

Sezon başından beri öncelikle teknik heyet ve transferler konusunda yorum yapmadım, bilgi paylaşımında bulunamadım. 

Vanspor önce Feyyaz Uçar yönetiminde Şahabettin Özarslaner tesislerinde sonrasında ise Serkan Afacan yönetiminde Erzurum'da iki farklı teknik adamla hazırlık kampı geçirdi. Yapılan transferlerle baştan sona yenilenen Vanspor'un ligde nasıl bir performans sergileyeceğini açıkçası bizlerde her Vanspor sevdalısı gibi merak edenlerdeniz. Özellikle bazı taraftarların bizlere transferler, teknik direktör ve takımın lige hazır mı? Gelen sorularının cevabını bir kaç maç sonunda alacağımızı ve takımın uyum sürecini atlattıktan sonra daha net görebileceğimizi söyleyebilirim.

Ligin favori takımları

Şampiyonluk mücadelesi vereceğimiz kırmızı grupta Vanspor'la birlikte tüm takımların sezon öncesi yapılan transferlerine ve kadro yapılanmalarına baktığımızda Vanspor'la birlikte bir kaç takımın ön plana çıktığını görüyoruz. Vanspor'la birlikte ligde şampiyonluk yarışı içinde olacak en ciddi rakibin yeni teknik ekibi ve takviyeleriyle en ciddi rakibin dost takım Kırşehirspor olduğunu düşünüyorum.

Diğer takımlardan Sakaryaspor güçlü yönetimi ve yeni transferleriyle zirveyi zorlayacak gibi görünüyor. Eyüpspor, Pendikspor, Etimesgut ve Kastamonupor'un da ligde ses getirebilecek takımlar olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim.

Zor bir maç olacak

Temsilcimiz Vanspor yeni sezona deplasmanda Tarsus İdman Yurdu karşısında merhaba diyecek. Kadrosunu büyük ölçüde koruyan Tarsus İdman Yurdu'nu Galatasaray patentli tecrübeli teknik adam Ergün Pembe çalıştırıyor. Tarsus İdman Yurdu dış transferde 7 futbolcuyu kadrosuna dahil etti. Kağıt üzerinde her ne kadar favori takım Vanspor olsa da Tarsus İdman Yurdu zor bir rakip. İki takım açısından zor bir müsabaka olacak.

Amatörlere kulak verin

2020-21 futbol sezonu koronavirüs salgınına rağmen başladı.

Peki ya amatörler...

İşte orada büyük bir isyan var.

Koronavirüsün en çok etkilediği alanlardan biri de kuşkusuz ki, spor müsabakaları oldu. Türkiye’deki profesyonel ligler start alırken, amatör liglerin ne zaman top başı yapacağı ise açıklanmadı.

Amatör futbolcular da bu durum nedeniyle federasyona tepki göstererek, planlama yapılmasını talep ediyor. Yıllarca Amatör futbol oynayan biri olarak, Amatör Spor Kulüplerinde evini geçindiren amatör futbolcuların içinde bulunduğu sorunları çok iyi bilen biriyim. Geçimlerini futboldan kazanan amatör sporcular TFF'nin ligleri oynatıp oynatmayacağıyla ilgili kararını bekliyorlar.

Yazarın Diğer Yazıları