İdris Ortakaya

Yine insanlık suçu işlendi

İdris Ortakaya

Bürüksel'de yapılan terör saldırılarını şiddetle kınıyorum. Lanetliyorum. Günahsız insanların katliamı kesinlikle kabul edilemez. Bu şerefsizliğin arkasındaki güçler insanlık düşmanlarıdırlar.

Üç gün önce İstanbul’da patlatılan hain bomba ile dört insanın ölümü ve kırka yakın insanın yaralanması olayı ülke olarak hepimizi acıya boğmuştu. Lanetledik. Terörden korkmadık. Terörün “bizleri sokmaya çalıştığı korku tüneline” girmedik. Yalnız başımıza bu alçak saldırıların üstesinden gelmeye çalıştık. Avrupalı sözde dostlarımızdan bir destek almadan dim dik ayakta durduk. Duracağız da.

Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılışından sonra haçlı şeytanlar birlikte hareket etme kararı aldılar. Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler gibi teşkilatlar kurarak kendi içlerinde önemli bir güç birliği oluşturdular. İslam ülkelerini de bölüp, parçalayıp yönetmeye çalıştılar. İslam ülkeleri üzerinde oynadıkları oyunlar bugüne kadar başarı ile sürdürüldü.

Bu oyunların belki de en önemlisi,  İslam adına, Allah adına insanların biribirlerini katletmeleridir. Sunni, Şii diye islamı ayrıma tutanlar ve bizleri birbirimize kırdıranlar “gülmektedirler”.  Peki ya, İslam ülkelerinde bulunan petrol kaynaklarını kendilerine akıtmak için oluşturdukları işbirliklerine ne demeli? Terör ve terörden kazanımlarını unutacak mıyız?

AMAÇ ve HEDEF, İSTİKRARIN BOZULMASIDIR.

Tüm bu taktiklerle güçlerine güç katan Amerika ve Avrupa birliği ülkeleri, İslam ülkelerini diledikleri gibi yönetme başarısına ulaşmışlardır. Putin'in bir sözünü hatırlatmak isterim. "Amerikanın emrinde ve denetiminde olmayan bir Müslüman ülke gösterin, ben hemen Müslüman olayım".

Değerli okurlarım, 40 yıl boyunca Avrupa ülkeleri PKK terör örgütüne hamilik yapmıştır. Tüm terörist kaçakları barındırmış ve sahiplenmiştir. Başbakanımızın Bürüksele gideceği gün Avrupa Birliği’nin merkez binasının hemen yanında PKK’nın faaliyet gösterebileceği bir mekanın tahsis edilmesi, kelimenin tam anlamı ile düşmanca bir tavırdır. Bu alçaklığı yapan Belçikalı yöneticilerin bu davranışları af edilemez. Konuyla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın değerlendirmelerinin önemli yankı bulduğu kanaatindeyim. Belçika yönetimi geri adım atarak kurdurdukları çadırı boşaltmak zorunda kaldılar.

Unutmayalım ki; PKK teröristleri iyi, diğer teröristler kötü mantığı insanlığı çıkmaz bir yola iter. Cumhurbaşkanımızın şu sözlerini aklımızdan çıkarmayalım: “Teröre destek verenler, yılanı koyunlarında saklamaktadırlar. Bu yılan bir gün de onları sokar”.

İKİ GÜN SONRA O YILAN ONLARI DA SOKTU. Bizim ne güzel atasözlerimiz var… BİR MUSİBET, BİN NASİHATTEN EVLADIR, diye… Yıllardır, Avrupa ülkelerine bas bas bağırıyoruz. Teröristleri beslemeyin. Onlara kol kanat germeyin.

Bir türlü anlatamadık. Umarım bu müsibetten önemli bir ders çıkararak bu yanlışlarından dönerler.

Son birkaç ay içinde beşinci kez terör saldırısına maruz kaldık. Avrupa ve diğer ülkeler formalite kınama mesajları gönderdiler. Bu mesajları samimi değildi. Fransa’da yapılan terör saldırısını kınamak için Dünyanın tüm devletleri Fransa’da terörü lanetlerken, TÜRKİYE için kıllarını kıpırdatmadılar.

 Dünya bu çifte standarttan kurtulmak zorundadır.

Mutlaka terörle mücadele etmek için samimi bir iş birliği olmalıdır.

Gelelim ülkemizdeki siyasilere… Her terör saldırısından sonra açıklama yapan muhalefet liderleri, ülkeyi yönetemiyorlar feveranında bulunarak, siyasi bir çıkar içersindedirler… Ankara’nın kalbine vurulurken bu açıklamayı yapanların, Avrupa Birliği’nin başkenti Brüksel’de olanlara, Paris’de yaşananlara karşı duruşları neden farklı? Bir kendini bilmez “canlı bomba olarak” bireysel bir terör eyleminde bulunurken “BUNLARI KONTROL ETMENİN KOLAY OLMADIĞINI” bilmek gerek…

Ülke düşmanlarımız tüm güçleri ile ülkemize saldırılar düzenlemektedirler.

Biz bunların tamamının üstesinden geliyoruz.

Bugün, Ülkemiz güvenlik açısından Avrupa’nın tüm devletlerinden daha güvenli bir durumdadır.

Terörün üstesinden mutlaka gelinecektir.

Hiç bir koşulda iktidar olamayacak şer güçleri acaba bu terör saldırıları, hükümeti zora sokar da bize devleti yönetme yetkisi verilir mi diye medet ummaktadırlar.

Avuçlarını yalasınlar.

Hevesleri kursaklarında kalacaktır.

İstanbul Beyoğlunda çeşitli ülkelerin baş konsoloslarının terörü lanetlemek için bir araya gelerek yürüyüş yapmaları ve terörü lanetlemeleri örnek bir davranıştır.

Taktire şayandır.

Bu birliktelik tüm Devletlerin katılımı ile gerçekleşmelidir.

Terör insanlık suçudur.Terör tek bir merkezden yönetilir. Tüm illegal örgütler. Maşadırlar. İhanet çeteleridirler.

Bu alçak çetelere karşı uyanık olmak mecburiyetindeyiz.

Allahın laneti bunları üzerine olsun.

Allah ülkemize güç ve kuvvet versin.

Saygılarımla.

Yazarın Diğer Yazıları