Hikmet Aksoy

Yeni seçimde de sonuç aynı olursa…

Hikmet Aksoy

Artık yeter… Ya nedir bu savsaklama… Seçmen oyunu verdi, devreden çıktı. Seçilen beyefendiler anlaşmıyor/anlaşamıyorlar.
Neymiş, koalisyon görüşmeleri… Biri kuramazsa diğerlerine gelecek sıra…
Tur üzerine tur… "Dön hacı baba dön…" örneği.
Neymiş, şöyle olursa böyle olur. Hayır, böyle olursa olmazmış…
Hepsi birer "akil zat!.." Hepsi birbirinden akıllı… Hep onlar bilir, pozları/pozisyonları…
Vatan kurtaracak aslanlar!
X X X
Seçim yapıldı, ertesi sabah hemen sonuçlar açıklandı. Herkesin saçı-sakalı önüne döküldü. Millet her siyasetçinin/partinin hareket alanını belirledi. Ama siyasetçi seçim öncesinde "mısır ambarı'nı hep dolu hayal ettiğinin acizliğini yaşıyor şimdi.
Koalisyon zor bir yönetimmiş… Kim diyor kolay olduğunu? Siz seçim öncesinden karşılaşacağınız manzalararı/sonuçları hesaplamazsanız, koalisyonu düşünmezseniz, işte bugünkü manzara önünde apışıp kalırsınız.
Siyaset Türkiye'de tıkanma noktasına doğru gidiyor. Oysa ülke gerçekleri ise çok farklı noktalarda… Yurttaş "siyasi çözüm" bekliyor: Hükümet kurulsun, bekliyor.
Bugünkü siyasal ortamda siyasetçi nasıl bir sorumluluk duyacak/duymalı?
Ülkenin içinde bulunduğu PKK terör belası çözüm beklerken bir de siyasal alanda yaratılan hükümet kurma sıkıntısı/bunalımı… Allahaşkına, AKP yöneticileri, CHP ve MHP yöneticileri bir araya geliniz. Ülkenin içine düştüğü sorunu sizler birlikte çözün artık. "İkili koalisyon" değil; AKP artı CHP artı MHP "Üçlü Koalisyon"u kurunuz. Kurunuz ki, yurttaşın kafasında oluşan olumsuzluklar gitsin/bitsin.
MHP genel Başkanı Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kılııçdaroğlu elele verip hükümet kurma görevini alan AKP Genel Başkanı Davutoğlu'na birlikte gidip "Üçlü Koalisyon" kurma teklifini götürseler kötü mü olur?
Böylece oluşacak ortak görüşler sonrasında daha rahat bir siyasal ortam oluşacağına itiraz eden olur mu aramızda?
Bence böyle bir mutabakat, böyle bir "Üçlü Koalisyon" ülkemiz hayrına olacak ve siyasetteki tıkanıklık giderilip bir "Bahar Havası" esecek güzel ülkemde.
Yeniden seçim mi? Peki yapılırsa bugünkü manzara tekrar ortaya çıkarsa ne olacak?

Yazarın Diğer Yazıları