VEDAŞ aşure ikramında bulundu

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) aşure ayı nedeniyle Van, Hakkâri, Muş ve Bitlis'te aşure ikramında bulundu.

Hacı Yılmaz

Bölge genelinde vatandaşlara aşure ayı nedeniyle aşure ikram eden Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) Van'da da Hz. Ömer Camii Avlusunda vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) yetkilileri Cumartesi günü öğle namazı çıkışı Hz. Ömer Camisi önünde vatandaşlara aşure dağıttılar. Yaklaşık olarak bin kişiye aşure dağıtan VEDAŞ, aynı etkinliğini Hakkari, Muş ve Bitlis'te de gerçekleştirdi.

Burada Aşure ayının önemine değinen Van Gölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) Yetkilisi Murat Taş, "Muharrem ayının 10. Günü kutlanılan Aşure Günü, birçok mucizenin yaşandığı rivayet edilen manevi kıymeti çok önemli bir gündür. Tıpkı aşure yemeğinde olduğu gibi farklı birçok unsurun bir araya gelip güzel bir tat vermesi, birlik ve beraberliğimizin daha da pekişmesi için şirketimiz de Van, Bitlis, Muş ve Hakkari illerinde halkımıza aşure ikramında buluşmuştur. Geçtiğimiz yıl da benzer bir organizasyonu bölgemizde gerçekleştirmiş, halkımıza ile birlikte olmanın mutluluğunu yaşamıştık. Manevi günlerde yaşanan bu coşkunun ve birlikteliğin diğer günlerde de sürmesini diler, bu vesile ile halkımızın aşure gününü kutlarız" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme