VANLILAR KARDEŞLİK İFTARINDA BULUŞTU

İpekyolu Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Caddesi'nde organize ettiği toplu iftara yaklaşık 13 bin kişi katıldı. Yer bulamayan vatandaşlar belediye tarafından çevredeki lokantalara yönlendirildi.

Hacı Yılmaz


Van tarihi bir gün yaşadı. İpekyolu Belediyesi'nin organize ettiği iftar sofrası  Cumhuriyet Caddesi'nde  kuruldu. Beşyol'dan, Soydan Kavşağı'na kadar kurulan masalar oruçlu  vatandaşlar tarafından dolduruldu. İpekyolu Belediyesi'nin organize ettiği iftar programıyla Van'da ilk kez 13 bin Vanlı aynı sofrada birlikte iftar yaptı. 

 

 


İpekyolu Belediyesi'nin organize ettiği Kardeşlik İftarına Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan, Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Cumhurbaşkanı Danışmanı Gülşen Orhan, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, meslek odaları başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 


Binlerce Vanlıyı kardeşlik  sofrasında bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten İpekyolu Kaymakamı ve İpekyolu Belediye Başkan Vekil Cemil Öztürk, iftar programına icabet eden herkese teşekkür etti.

 


Ramazan ayında şimdiye kadar 25 bin kişiye iftar veren İpekyolu Belediyesi  büyük bir organizasyon ile 13 bin Vanlıya iftar yemeği vererek bir ilke daha imza atmayı başardı.

 


TARİHİ GECE YAŞANDI
Hizmet  ve projelerini  bir bir hayata geçiren kültür ve sosyal  etkinliklere önem veren İpekyolu Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu kardeşlik sofrasında bir araya gelen Vanlılar, iftar sonrası Aydın Nazilli Belediyesi Mehter Takımı ve semazen gösterisinin ardından  Vanlı sanatçı Ünal Zorer'in seslendirdi türkülerle  unutulmaz bir Ramazan akşamı yaşadılar.

 


"Ramazan ayı rahmet ayı, bereket ayı, paylaşım ayıdır"
Organizasyon ile ilgili açıklamalarda bulunan İpekyolu Kaymakamı ve İpekyolu Belediye Başkan Vekil Cemil Öztürk, Van'da bir ilki daha gerçekleştirdiklerini belirterek, "Ramazan ayı rahmet ayı, bereket ayı, paylaşım ayıdır. Bizde İpekyolu Belediyesi olarak Ramazan Ayı'nın atmosferine uygun bir program hazırlayalım dedik. Bu programlara elimizi kolumuzu sıvayarak başladık. Ramazan Ayı'nın başlamasıyla Van'da farklı bölgelerde iftarlarımızı vermeye başladık. 8 gün boyunca Sanat Sokağımızda dolu dolu iftar programlarımız oldu. Merkezde yapmış olduğumuz iftarların finalini bugün Cumhuriyet Caddesi'nde 13 bin kişiyi kardeşlik sofrasında bir araya getirerek yaptık. Öncelikle 
iftar  programımıza katılan bütün Vanlılar bize büyük şeref verdi. İpekyolu Belediyesi olarak sadece merkezdeki iftarlarımızla kalmayıp şehit ailelerine ve gazilerimize, engellilerimize ve engelli ailelerine de iftar verdik. Ayın 15'inde de yetim, öksüz çocuklarımız içinde bir iftar programı düzenleyeceğiz. Bu etkinliklerimiz özel kapalı alanlarda olacak" dedi.

 


"Zengin fakir gözetmeksizin hep beraber bir araya geldik"
İpekyolu'nda büyük buluşmada 13 bin Vanlıyla bir araya geldiklerini söyleyen Öztürk, "Ramazan birlik ayı, ramazan birlikte olma ayıdır. Bu vesile ile bizde bugün 13 bin Vanlı kardeşimizle kardeşlik  iftarında bir araya geldik. Bugün bir birinden güzel etkinliklerimiz oldu. Onbinlerce insan hep beraber âmin dedi. Onbirlerce insan hep beraber orucunu açıp dua etti. Programımız kapsamında Aydın Nazilli Belediyesi Mehter Takımının 40 dakikalık bir gösterisi oldu. Ardından semazen gösterileri oldu. Son olarak ta bir ilahi dinletimiz oldu. Hacivat Karagöz gösterimiz oldu. Ben tekrardan tüm İpekyolulara, tüm Vanlılara bu  güzel tarihi programımıza katıldıkları için teşekkür ediyorum. Bugün zengin fakir gözetmeksizin hep beraber bir araya geldik. Bazen bu iftarlara sadece fakirler gelmiyor denilebiliniyor. Zaten bu iftarların amacı sadece fakirlerin karnını doyurmak değil, fakirler ile zenginleri de bir araya getirebilmektir. Çünkü ramazan herkesi eşitliyor. Bir hep beraber aynı sofrada beraber yemek yiyerek, beraber âmin diyerek bu ayrımı ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Fakirlerimiz ve ihtiyaç sahiplerimiz için de belediyelerimiz tarafından 2 bin gıda paketi 1 haftadan beridir dağıtılıyor. Ben tekrar bu programımıza icabet eden herkese teşekkür ediyorum " ifadelerini kullandı.

 


13 BİN KİŞİ KATILDI
13 bin kişinin katıldığı iftar yemeğinde 4 çeşit yemek dağıtılırken, 12-13 bin kişilik özel giydirilen yemek masası ve sandalyeler kullanıldı. İftar programında 500 gönüllü personel, 250 polis ve belediye personelleri  görev aldı.

 


13 bin kişiye dağıtılan yemekler için 1800 kg. patlıcan, 300 kg. soğan, 1500 kg. kıyma, 72 teneke yağ, 1500 kg. pirinç, 1000 kg safran malzeme, 1 ton yoğurt kullanıldı. Öte yandan 13 bine yakın ayran dağıtıldı. 

 


CADDE ÖZEL HAZIRLANDI 
Van'ın merkezi ve  kalbi sayılan Cumhuriyet Caddesi bir gece önceden trafiğe kapatılarak  itfaiyelerle yıkanarak masa sandalye dizildi. Cadde baştan basa Türk Bayraklı ve İpekyolu bayraklarıyla donatıldı. Yer bulamayan vatandaşlar ücreti İpekyolu Belediyesi tarafından ödenmek üzere çevredeki lokantalara yönlendirildi.

 


İpekyolu Belediyesi'nin organize ettiği iftar yemeğinde, yayla çorbası, musakka, pirinç pilavı, ayran, lokum, hurma ve su ikram edildi. 

 


Kur'an-ı Kerim tilaveti ve okunan ilahiler ile manevi ziyafete doyan katılımcılar, organizasyonu düzenleyen İpekyolu Belediyesi'ne ve organizasyonda görev alanlara teşekkür etti.

Bakmadan Geçme